Isabelle Gonnissen

Spreker
Klagen lost niets op
Maak de switch naar een positieve mindset

Isabelle Gonnissen is bio-ingenieur en werkt als global marketing manager bij Solvay. Bij het brede publiek is ze vooral bekend als de bezielster van de succesvolle campagne ‘30 dagen zonder klagen’, die begin 2018 meer dan 30.000 Vlamingen inspireerde.
Na de campagne volgde het boek Kies Positief, waarin Isabelle de lezer aanzet om positiever in het leven te staan, zowel privé als professioneel. En dat kan je leren…
Die boodschap brengt Isabelle met veel overtuigingskracht. Positivisme op de werkvloer verbetert immers de productiviteit en het welbevinden van de werknemers. Iedereen heeft altijd de keuze om positief te kijken naar de gebeurtenissen op zijn pad. Klagen biedt zelden een oplossing… Een inzicht dat je publiek alleen maar kan verrijken.

Na haar studies bio-ingenieur aan de KU Leuven ging Isabelle Gonnissen aan de slag bij Rhone-Poulenc. Na 3 jaar maakte ze in 2000 de switch naar Solvay, waar ze tal van functies had: eerst in de productie, later in een corporate functie, nadien in verschillende sales & marketing functies (business intelligence, direct sales, product management, business development and strategic marketing). Vandaag is Isabelle verantwoordelijk voor de sales in Europa van de business unit Technology Solutions.

Het is hier nog niet zo slecht…

Voor haar werk reisde Isabelle de wereld rond en zo besefte ze dat we soms vergeten hoe goed we het hier hebben en hoeveel kansen we hier krijgen. De mogelijkheid bijvoorbeeld om tof werk te combineren met een gezin door flexibele werkuren en extra verlofdagen. Denk ook aan ons sociaal vangnet als je een carrièreswitch wilt maken of als het even iets moeilijker gaat. Toch merkte Isabelle op dat veel mensen in ons land ontevreden zijn, want ze lijken vooral te focussen op het negatieve.

…als je niet blijft klagen.

Een positieve mindset heeft een impact op alle facetten van je leven, privé en zeker ook professioneel. Isabelle wil mensen erop wijzen dat je altijd de keuze hebt om positief te kijken naar de gebeurtenissen op je pad. Klagen en blijven klagen lost niets op. Aan de eerste ludieke campagne ‘30 dagen zonder klagen’ (2018) namen meer dan 32.000 mensen deel. Isabelle slaagde er via de campagne in om het bewustzijn rond klagen te verhogen. Concrete opdrachten droegen bij tot minder klagen en meer geluk. De reacties uit binnen- en buitenland overtroffen alle verwachtingen.

Een andere mindset

Moeten we dan alleen maar de eeuwige optimist uithangen? Uiteraard niet. De basisboodschap van de campagne is dat we ons er bewust van moeten worden dat we altijd en overal positieve keuzes kunnen maken. In het boek Kies Positief ging Isabelle daar dieper op in, om te tonen hoe je zelf heel concreet kunt werken aan een blijvende positieve mindsetswitch – met betere werkrelaties en een gelukkiger leven als resultaat.

Kies positief ... Meer dagen zonder klagen

Business & Management, HR, Bedrijfscultuur, Leiderschap, Strategie, Management, Motivatie, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, Persoonlijke Ontwikkeling, Gezond Leven, Psychologie, Inspirerend

Positiviteit in het privé- en in het professionele leven heeft vele voordelen.
Klagen daarentegen beïnvloedt ons welzijn en onze (werk)relaties met anderen. Klagen – en vooral dan blijven klagen – leidt tot een negatieve spiraal met nefaste gevolgen. In deze keynote staat Isabelle stil bij de invloed van een overdosis geklaag op ons (professioneel) welbevinden. Het is niet altijd makkelijk om daaraan te ontsnappen. Niet als individu, maar ook niet als teamlid in een professionele context.

Hoe maak je een switch in je denken en kies je voor de positieve optie? Het is een kwestie van de juiste mindset. Centraal in deze keynote staat dan ook hoe je positief kan kiezen op vlak van je gedachten, je woorden en je basishouding.
Isabelle daagt je aan de hand van concrete voorbeelden en uitdagingen uit om een switch te maken in je denken. En het leuke is: als jij de knop weet om te draaien, besmet je automatisch ook je medemens.

Een switch in je mindset helpt je dus niet alleen thuis maar ook in een professionele context, aangezien bewuster in het leven staan het welzijn en de productiviteit verhoogt, de teamspirit verbetert en het ziekteverzuim en het onbehagen verlaagt.
Positief in het leven staan kan je immers leren. Isabelle doet je nadenken en reikt je een alternatief aan waarmee je meteen aan de slag kan.

"Op authentieke wijze staat Isabelle in haar kracht om mensen maximaal te inspireren om positief te kiezen! Deze énergie neem je mee om je leven te léven."

Sigrid Voorspoels - People & Culture Project Coördinator bij ISS
Schrijf een getuigenis
Voertalen
Engels, Frans, Nederlands