Delphine Boël

Spreker
Kunst is een stem als je niet kan spreken
De kunst van het leven als kunstenaar

De kunst van Delphine is een statement en kleur staat centraal in haar werk. Niet alleen haar schilderwerk maar ook haar video’s, sculpturen en neoncreaties zijn levendig, speels en eigenzinnig. Ze zijn een tedere inspiratiebron voor wie ontheemd is, maar ze brengen wie machtig en hoogmoedig is ook plots terug tot de realiteit.

Opgegroeid met potlood en papier

Als kind gebruikte Delphine kleurpotloden en papier om voor zichzelf een betere wereld te creëren. Ze was het enige kind van een moeder die er obsessief op toekeek dat ze niet verwend werd. Daarom werd elk geschenk dat ze kreeg voor haar verjaardag of bij andere gelegenheden afgenomen en aan minderbedeelde kinderen gegeven. Alleen kleurpotloden en papier mocht ze houden, zodat kleurrijke kunstwerkjes maken haar belangrijkste tijdverdrijf werd – dat zou haar later nog goed van pas komen.

Thematiek vol sterke emoties

Delphine groeide op in het Verenigd Koninkrijk en woonde in Londen van haar 8e tot haar 35e. Ze haatte de school en wist al op jonge leeftijd dat kunst haar ding was. Tot haar grote geluk kreeg ze op haar 18e een beurs voor Chelsea College of Arts. Op haar 21e behaalde ze er met onderscheiding een bachelor in de schone kunsten. Sindsdien werkt ze als professionele kunstenares en groeide ze uit tot een belangrijke stem in de kunstwereld.
Ze realiseerde enkele kunstprojecten voor organisaties als Coco-Cola, BIC, ABSOLUT Vodka, het Rode Kruis en stelde tentoon in musea en kunstgalerijen in België en de rest van de wereld.

Volgens haar verzamelaars roepen haar multimediale creaties sterke emoties op en draagt de thematiek van haar artistiek werk een universele boodschap in zich, die ieder van ons in vervoering kan brengen en die in ieder van ons herkenbaar is.

De kunst van het leven als kunstenaar

Samenleving & politiek, België, Creativiteit, Innovatie, Trends, Geschiedenis, België, Persoonlijke Ontwikkeling, Inspirerend, Kunst & Cultuur

Delphine is geboren in een bijzondere familiale context. Op haar 31e werd ze plots van de ene dag op de andere en zonder waarschuwing een mediafiguur toen in de pers bekend werd dat haar biologische vader een hoge politieke functie bekleedde. Delphine ervaarde die situatie als uitzonderlijk moeilijk. Niet alleen emotioneel, want ze ondervond er ook hinder van in haar dagelijkse leven als moeder, in haar carrière als kunstenares, in haar vriendenkring, en als dochter.

Ze heeft die moeilijke uitdagingen weten te overstijgen door kunstwerken te creëren waarin ze een sterke inhoudelijke thematiek combineert met kleur, scherpzinnigheid en humor. Kunst is haar stem geworden in de periodes waarin ze niet kon of mocht spreken.
Delphine deelt haar kwetsbaarheid, haar gevoelens en haar levenservaring met het publiek en dat biedt steeds weer een moment van doorleefde menselijke emotie – met humor, kippenvel-momenten, tranen en een bezielende vreugde.

Delphine brengt haar unieke keynote in het Frans of het Engels.

Workshop

Creativiteit, Innovatie, Filosofie, Spiritualiteit, Religie , Persoonlijke Ontwikkeling, Inspirerend, Kunst & Cultuur, Mode & Design

Een workshop schilderen waarin Delphine aantoont dat een groep deelnemers, ook zonder schilderervaring, als een team een verbluffend kunstwerk kan creëren. Ze bewijst zo dat iedereen creatief kan zijn en kunst kan gebruiken als een wonderlijk middel om uitdagingen aan te gaan. De workshop duurt 1,5 uur en telkens weer is het resultaat verrassend.

No testimonial yet. Be the first!
Schrijf een getuigenis
Voertalen
Engels, Frans, Nederlands