Steffi Vertriest

Spreker
Gebeten door gezonde en natuurlijke voeding
Aanstekelijk, inspirerend, genuanceerd

De jonge dertiger Steffi Vertriest is bekend als chef bij het kookkanaal Njam! Ook via haar blog Bye Bye Cheeseburger is ze een van de belangrijkste voorvechters van een gezonde levensstijl en natuurlijke voeding. Ze kookt en schrijft voor iedereen die op zoek is naar een andere, gezonde en lekkere eetcultuur. Gezond leven gaat voor haar verder dan gezond eten. Ook yoga beoefenen geeft haar veel positieve energie. Steffi reikt de sleutels aan voor een healthy eetpatroon en een andere manier van leven.

Bye Bye Cheeseburger

"Ik ben niet altijd met gezondheid bezig geweest. Vele jaren teerde ik op een ontbijt van Bicky Burgers en energiedrankjes. Ik was totaal geen held in de keuken, een afhaalmaaltijd was zo veel sneller en lekkerder."
Op een verlicht moment kwam Steffi tot het besef dat haar lichaam beter verdiende dan een roofbouw door suikers en junkfood. Weg met de hamburgers, welkom fruit en groenten. Die ommezwaai heeft een grote inspanning gevraagd, maar ze geniet nog elke dag van de positieve effecten ervan.
"Sindsdien ben ik veel energieker, meer gefocust, zelfverzekerder en sta ik dichter bij mezelf. Naar geen van deze dingen was ik op zoek, maar nu ik ze gekregen heb, zou ik ze voor geen geld in de wereld willen inruilen."

Real food, good life

In haar programma 'De Gezonde Goesting' op Njam! en in het gelijknamige boek staat alles in het teken van finger licking good food: gezonde maaltijden om duimen en vingers van af te likken. Steffi’s aanpak gaat terug op de natuurvoedingsleer: de natuur biedt alles wat we nodig hebben, de natuur weet immers wat goed is voor ons. Steffi legt het accent vooral op plantaardig voedsel, fruit en groenten, vis en vlees met mate, veel noten, pitten, zaden en goede vetten.

Leven is meer dan eten

Je bent wat je eet, maar gezond leven eindigt niet in de keuken. Sporten, optimaal ontspannen en goed slapen zijn minstens zo belangrijk voor een leven in balans. Ook yoga helpt haar daarbij. Gezond leven is een verhaal zonder eind. Steffi doet veel research naar de laatste inzichten op het vlak van voedingsstoffen. De kwaliteit van de producten is voor haar belangrijker dan de hoeveelheid calorieën, koolhydraten, eiwitten, vetten ... Meer aandacht kweken voor unprocessed food is een van haar stokpaardjes. Hoe minder de mens ingrijpt in de productie van voedsel, hoe beter. Ze kijkt met gezond wantrouwen naar de hypercommerciële verpakkingen en marketingcampagnes van de voedingsindustrie. Via haar tv-programma, blog en boek wil ze iedereen inspireren om gezonder in het leven te staan en gezondere keuzes te maken in de winkel en in de keuken.

Goesting in gezond

Creativiteit, Innovatie, Trends, Gezond Leven, Voeding, Inspirerend, Media, Food, Wine, Beer

Iedereen wil gezond eten, maar hoe pak je dat precies aan? En wat is nu echt gezond en wat zijn fabeltjes? Steffi Vertriest legt uit hoe je de juiste keuzes maakt en waarop je moet focussen. Tegelijk maakt ze komaf met een aantal gangbare ideeën, zoals ‘alles met mate is het beste’. De teneur van haar filosofie is dat je zelf een grote impact kan hebben op je gezondheid – gezond leven is dus een haalbare kaart voor iedereen, als de goesting er maar is ... Steffi schetst een breed kader waaraan iedereen kan aftoetsen welk product goed is. Het gaat erom wat je wel moet eten en niet op wat je niet moet eten.
Een ideaal moment om je te laten besmetten door een frisse en originele kijk op voeding en gezondheid.
Duurtijd: 60’

“De lezing van Steffi Vertriest was erg interessant. Publiek lag aan haar lippen en Steffi was heel professioneel en onderbouwd. Fijne samenwerking met haar en jullie.”

Marie Geysen - Gemeente Brecht

"Healthy food is no longer a topic for tree huggers or hippies. It is of utmost relevance to any single individual – you basically are what you eat. That being said, most of us have no clue what is healthy and what is not. Steffi has the unique ability of bringing this across in a motivating way. The experience of having a keynote from her will not only open your eyes, it will truly motivate you to change your eating habits. On top of that … you will feel proud about your personal change. That is the kind of impact she has on an audience. Steffi comes therefore as a highly recommended speaker, especially if you aspire to motivate the most sceptical ones!"

Serge Gregoir - CEO Eutraco Group NV

"Mijn kennismaking met Steffi was uitermate verassend. Steffi is zeer spontaan en spreekt op een vlotte manier met kennis van zaken! Bijzonder leuk om naar te luisteren."

Hélène Vanhoudt - CEO Helene V.
Schrijf een getuigenis
Voertalen
Nederlands