Kris Daels

Spreker
James Bond van ons land - straffe verteller
Job? Dikke vriendjes worden met topcriminelen

Kris Daels (1964) is geen doordeweekse agent. Als undercoveragent was hij betrokken bij de langste infiltratieopdracht van het undercoverteam van de Belgische Federale Politie. Nadien werkte hij enkele jaren op het federale parlement waar sommigen hem de bijnaam 'de pitbull' toekenden. Zijn ‘skills’ als undercoveragent bleken heel erg van pas te komen om onkuise dossiers aan het licht te brengen.

Als u op zoek bent naar een spreker wiens leven leest als een actiethriller, hebt u met Kris Daels de juiste man. Hij is een vat vol spannende verhalen die er vlot uitkomen en als het aankomt op de huidige politiewerking, schuwt hij geen kritische noot.

S I E

Kris Daels begon zijn carrière bij het Speciale Interventie Eskadron, de antiterrorisme eenheid van de toenmalige Rijkswacht, nu de Federale Politie. Hij schopte het tot teamchef van dit elitekorps dat instond voor alle gevaarlijke interventieopdrachten in België. Na tien jaar door ramen springen en aan helikopters hangen, ging hij aan de slag als undercoveragent. Zijn job: dikke vriendjes worden met de topcriminelen van ons land. Acht jaar lang infiltreerde hij in de grimmige wereld van hoeren en pooiers. Hij gaf tienduizenden franken uit aan bordeelbezoekjes om uiteindelijk een internationale drugsbende op te rollen.

Kris Daels ging zelfs zover dat hij zich wekenlang liet opsluiten in de gevangenis om een moordaanslag op een Nederlandse officier van justitie te verijdelen. Hij kwam in vuurgevechten terecht, deed helse achtervolgingen per speedboot, scheurde in ware James Bondstijl door de straten van Brussel, was te gast op feestjes van de Hell’s Angels, zette een frauduleus bedrijf op en deed inbraken om afluisterapparatuur te plaatsen.

On hold

Uiteindelijk stuitte hij op wanpraktijken bij de Brugse politie die hij probeerde aan te kaarten, maar dat kostte hem de nek. Hij won de rechtszaak tegen zijn vroegere oversten, maar zijn carrière bij de politie werd ‘on hold’ gezet. Een tijdje werkte hij als veiligheidsspecialist voor oude bekende Jean-Marie Dedecker die toen in het federaal parlement was verkozen. Toen Dedecker bondscoach was van de Belgische ploeg, nam Daels als beloftevol judoka deel aan de Europese en wereldkampioenschappen. Voormalig senator en Kamerlid Dedecker typeert hem met ‘het bonkend hart van een straatvechter en de ethiek van een samoerai’.

Kris Daels is nu onder meer actief als docent aan de politieschool en behaalde op zijn 53 nog het diploma van Master in de Rechten aan de Vrije Universiteit te Brussel. Hij specialiseert zich nu verder en zeer toepasselijk in de Bijzondere Opsporingsmethoden en het financieel-economisch strafrecht.

Alpha 20

Over zijn speurdersjaren, schreef hij de bestseller ‘Alpha 20’. Hierin krijgt de lezer voor het eerst in de geschiedenis een unieke inkijk in undercoverwerk. En zoals wel vaker blijkt de realiteit de fictie te overtreffen. Het werd een onthullend boek over de interne keuken van het veiligheidsapparaat. Het boek zal trouwens worden verfilmd, en bij de gelegenheid van een herdruk komt er nog een nieuw hoofdstuk bij.

Het leven van een undercoveragent

Recht, Justitie, Politie, Veiligheid, Gedurfd

Kris Daels geeft u een unieke inkijk in het spannende leven van een undercoveragent. Hij sleept u mee met bloedstollende verhalen over zijn gevaarlijke opdrachten, vuurgevechten en achtervolgingen.

In geuren en kleuren vertelt hij u hoe hij gerekruteerd en opgeleid werd als undercoveragent. Hoe hij een valse identiteit aannam en infiltreerde in criminele milieus.

Hij legt haarfijn uit in welke levensgevaarlijke situaties undercoveragenten soms belanden en welke bovenmenselijke risico’s ze hiervoor nemen.

Kris Daels brengt u met zijn lezing tot op het puntje van uw stoel en bezorgt u een onvergetelijke avond.

“De voordracht van Kris Daels was boeiend en verrassend. Kris Daels is een vlotte verteller, antwoordt graag op de gestelde vragen en kijkt niet naar de tijd waardoor de voordracht 30 min. uitgelopen is en als ik hem niet gestopt had dan was hij nu nog aan het vertellen.”

Roos Martens - S-Plus vzw Oost-Vlaanderen

“Kris Daels is een levendige spreker. De bezoekers hingen aan zijn lippen en waren erg enthousiast. Hoewel we al uitliepen had het nog langer kunnen duren, zo geboeid was het publiek.”

Ellen Van Loenen - Lokaal Vrijetijdsbeleid Berendrecht Zandvliet Lillo

“De lezing van Kris Daels was zeer goed. Kris kan prachtig vertellen.”

Jacqueline Van Groenenrode - Neos Gavere

Hierbij laat ik u weten dat we zeer tevreden waren over de spreker dhr
> Kris Daels: een uitstekende verteller, een innemende man met het juiste
> psychologisch inzicht om z'n publiek juist in te schatten, correct.
> We zullen hem en uw bureau graag aanbevelen bij andere organisaties.

Mieke Logghe - voorzitter Inner Wheel Jabbeke

Het was voor de FO-club een prachtige avond met Kris! Zeer geslaagd, zeer boeiend!

Marc Storme

Gisterenavond hadden we Kris Daels als gastspreker in ons midden. Hij heeft een bizarre job uitgeoefend. Meneer Daels kan hier zeer begenadigd over spreken en gaat geleidelijk over van de strakke procedures naar het spectaculaire veldwerk. Kortom, geen alledaagse materie. Een aanrader!

Geert Van Walleghem - Voorzitter De Kamer Roeselare

Veel enthousiaste reacties over deze getuigenis.
Kris Daels kan het publiek echt boeien.

Janneke Deknudt - Voorzitter VSVK

Met Kris Daels is het 'hang on his lips' ipv 'read my lips'. Zeer begenadigd verteller waarvoor je graag liefst eens een zeer lange avond voor vrijmaakt. Alles komt aan bod met het nodige sarcasme, humor en spanning en dit zonder de realiteit te verliezen.

Bert Vagenende - Voorzitter

Wij hebben een fantastische avond beleefd met Kris Daels. Het klikte meteen en ik denk niet dat een andere avond met spreker ooit zo lang is uitgelopen. We hopen dit zeker nog eens over te doen.

Laurent Witdouck - Voorzitter Ambassadorclub Roeselare

Kris Daels is een zeer boeiende spreker. We hebben allemaal boeiend geluisterd naar zijn verhaal. Het was een interactieve avond zodat wij al onze vragen konden stellen tijdens zijn voordracht. We hebben allemaal genoten en raden hem zeker aan bij andere clubs.

Thomas De Leyn - Ronde Tafel Maldegem 87

Kris Daels wist onze mensen te boeien van de eerste tot de laatste minuut. Het verhaal werd enorm boeiend gebracht, doorspekt met de nodige anekdotes en humoristische uitlatingen.
Vragen vanuit het publiek waren geen probleem. Vlot en zonder probleem volgde het antwoord met direct een nieuwe situatie uit het leven van Kris. Kortom, een zéér boeiende voordracht!
Waren er maar meer sprekers van zijn kaliber…

Ludo Van Loon - Secretaris Landelijke Gilde Ruisbroek

De avond met Kris Daels is zeer goed verlopen. Het was een boeiende en leerrijke uiteenzetting waarna ik heel veel positieve reacties heb mogen ontvangen van de leden.

Bert Leys - Fifty One Club ’t Zand Lommel

“De uiteenzetting van Kris Daels was ronduit schitterend! Zeer vlotte spreker en een sympathiek man. Hij had voortdurend de zaal op zijn hand. Iedereen was vol lof.”

Tom Dedecker - Ronde Tafel De Panne
Schrijf een getuigenis
Voertalen
Nederlands