Inge Geerdens

Spreker
Pleit vurig voor meer ondernemerschap
3 G’S: Guts, Goesting en Gezond verstand

Inge Geerdens (1970) richtte in 2003 het Antwerpse wervings- en selectiebureau Executive Research op. Voordien had ze al geproefd van het vak bij een rekruteringskantoor. In 2006 richtte ze een tweede bedrijf op, CVWarehouse dat een heus online rekrutingsplatform biedt aan de bedrijven. In dat jaar is ze bekroond met de Womed Award van Unizo/Markant en Vlerick. Maar ze is ook bijzonder actief als promotor van het ondernemerschap, als jurylid, opiniemaker, docent, columnist, adviseur, u zegt het maar. Haar lezingen vertrekken uit haar eigen ervaring, met de mislukkingen erbij, het belang van talent te zoeken, van jezelf te kunnen verkopen, en van vrouwen in de onderneming.

CVWarehouse

In 2008 verkocht Inge haar Executive Research aan Acerta. Sindsdien concentreert ze zich op CVWarehouse. Met het bedrijf, dat intussen een vijftiental werknemers telt, neemt Inge Geerdens een unieke positie in op de markt. “Met CVWarehouse verkopen we softwaretools, met daaraan gekoppeld een 24 uur op 24 service.” De software zorgt ervoor dat klanten zoals Sanoma Media, Hema en Kinepolis de toestroom van sollicitanten makkelijk kunnen verwerken. Het bedrijf biedt een totaalpakket: van de creatie en de publicatie van vacatures, tot het aanleggen van werfreserves en alles wat daar tussen zit.

De producten van CVWarehouse worden in meer dan twintig landen gebruikt. Het bedrijf opende kantoren in Portugal en in de VS. De CEO reist dan ook zeer geregeld voor enkele weken naar Silicon Valley. Inge Geerdens: “Dat is noodzakelijk. In de VS moet je nu eenmaal lijfelijk aanwezig zijn om er je markt uit te bouwen. Heel veel draait er om netwerking. Eén meeting levert daar zeer veel contacten op.”

Prediker van het ondernemerschap

Inge Geerdens heeft zich ook als taak gesteld om het ondernemerschap te promoten. Uit overtuiging en idealisme, maar ook uit noodzaak. Ze ondervindt dagelijks dat ondernemers het in Vlaanderen niet altijd onder de markt hebben. In columns, blogs en op debatten klaagt Geerdens niet alleen de hoge loonkosten aan, maar ook de administratieve rompslomp van een overheid die werken eerder ontmoedigt dan aanmoedigt. Ook werknemers gaan niet altijd vrijuit. “De jonge mensen van vandaag hebben hun ouders hard zien werken. Ze willen meer work-life-balans vinden. Maar ik vind dat vreemd. Alsof je leven pas begint na je werk. Je job goed doen, dat geeft voldoening. Je nuttig voelen, dat leidt tot geluk.”

Inge Geerdens staat nieuwkomers graag bij om hun ideeën om te zetten in business. Zo adviseert ze Bryo, het startersprogramma van de werkgeversorganisatie Voka, en zat ze in de jury bij de TV-programma’s ‘Mijn Restaurant’ en ‘Topstarter’. “Ik ga bij elke ondernemer of nieuwe medewerker altijd op zoek naar de drie G’s: de Guts, de Goesting en het Gezond verstand.”

Carrièrevrouw – carrièremoeder

Naast ondernemer, raadgever, bestuurder en opiniemaker, is Inge Geerdens ook moeder van drie kinderen. Hoe krijgt ze dat gecombineerd? Als vrouwelijke ‘ondernemer in de kijker’ loopt ze dikwijls tegen die vraag aan. “Terwijl mijn mannelijke collega’s met kinderen zich daar quasi nooit over moeten verantwoorden.” Maar Inge zet er graag een boom over op, over vrouwelijk ondernemerschap en work-life-balance. Ze pleit voor het doorbreken van het rollenpatroon en moedigt vrouwen aan om te ondernemen. Ze steekt niet weg dat de combinatie van al die verschillende rollen best moeilijk is. Maar het kàn. Zo vormt zij met haar man een hecht en warm gezin. Hij werkt thuis als zelfstandig IT-man en staat in voor de kinderen. Zij is kostwinner, maar probeert de tijd met haar gezin zo kwalitatief mogelijk in te vullen. In een van haar blogs schrijft ze: “I work with the people I like, I live with the people I love and I love the job I do.”

Inge Geerdens is een enthousiast spreker die met plezier haar inzichten deelt met het publiek.

Falen als ondernemer: shit happens!

Business & Management, Ondernemers, Management, Marketing, Communicatie, Public Relations

Inge Geerdens is succesvol onderneemster en CEO van CVWarehouse, een bedrijf dat softwaretools verkoopt waarmee bedrijven de toestroom van sollicitanten succesvol kunnen verwerken. Ze mag onder meer Sanoma Media, Hema, McDonald’s en Kinepolis tot haar klanten rekenen. Daarnaast laat Inge Geerdens geen gelegenheid voorbij gaan om het ondernemerschap te promoten, op verschillende manieren bij verschillende doelgroepen, gaande van jonge kinderen, over starters tot gevestigde ondernemers die advies kunnen gebruiken.

Ondanks haar succes, heeft Inge Geerdens al vaak de klappen van de zweep gevoeld in haar carrière. ‘Falen’ is voor haar geen onbekend fenomeen. Zo werd ze ontslagen, moest ze met haar bedrijf de crisis doorworstelen, kreeg ze ook andere tegenslagen te verwerken, die haar bijna bankroet deden gaan. Ze zag zwarte sneeuw, ging er bijna fysiek onderdoor, maar kon zich recht houden, en kwam er sterker uit. Die ervaring deelt ze graag met anderen: “Shit happens, get over it and go on.”

Vrouwelijk ondernemerschap

Business & Management, Ondernemers, HR, Bedrijfscultuur, Leiderschap, Strategie, Management, Motivatie, Topmanagers, Balans Leven Werk

Inge Geerdens is CEO van het succevolle CVWarehouse, een bedrijf dat rekruteringssoftware aanbiedt. Ze is ook bestuurder en opiniemaker, ze was te zien op televisie als jurylid bij ‘Topstarter’ en ‘Mijn restaurant’, en regelmatig verblijft ze in de VS om haar bedrijf ook daar een doorstart te geven. Dat alles combineert ze op een harmonieuze wijze met een gezin dat bestaat uit een thuiswerkende man en drie kinderen. Hoe ze dat allemaal voor mekaar krijgt? Het is een vraag die Inge Geerdens, als ‘vrouwelijk ondernemer in de kijker’ vaak te horen krijgt. Hoewel ze het betreurt dat mannelijke collega’s tot vandaag zulke vragen veel minder krijgen, gaat ze het onderwerp niet uit de weg. Het is voor haar een mooie gelegenheid om haar visie te geven over vrouwelijk ondernemerschap, over hoe rollenpatronen doorbroken kunnen worden, en waarbij ze vrouwen aanmoedigt om het ondernemerschap niet uit de weg te gaan.

Hire the attitude, train the skills

Business & Management, Ondernemers, HR, Bedrijfscultuur, Leiderschap, Strategie, Management, Motivatie

De zoektocht naar talent kent voor Inge Geerdens maar weinig geheimen. Ze hamert op het belang van de juiste ingesteldheid. “Hire the attitude, and train the skills’, is daarbij haar leuze. “Iemand met een goede werkhouding, is onontbeerlijk. Kennis kan je altijd nog bijspijkeren, maar met iemand met een foute attitude, kan je weinig of niets bereiken.” Hoe krijg je mensen tot de juiste attitude, is voor haar een belangrijke vraag. Passie en enthousiasme zijn daarbij sleutelbegrippen.

Maar ook bij starters en jonge ondernemers is de juiste ingesteldheid een niet te onderschatten gegeven. Zij moeten kunnen omgaan met succes, maar ook met falen. Ook dat is een van de stokpaardjes van Inge Geerdens.

Elevator pitching: jezelf verkopen in 60 seconden

Ondernemers, Creativiteit, Innovatie, Motivatie, Communicatie, Public Relations

Toen Inge Geerdens voor haar bedrijf CVWarehouse 1 miljoen euro wilde ophalen bij hefboominvesteerders, gebeurde dat niet van vandaag op morgen. Ze nam deel aan verschillende rondes om investeerders te overtuigen van het potentieel van haar project. Uiteindelijk slaagde ze met glans in haar opzet. Dat avontuur deed haar beseffen hoe belangrijk de juiste communicatie is om iemand over de streep te trekken. Ze begon zich te verdiepen in het onderwerp. In 2007 kaapte ze zelfs de publieksprijs weg van de ‘Best Elevator Pitch’, een internationale wedstrijd waarin je 45 seconden krijgt om jezelf en je onderneming te verkopen. Vandaag geeft ze workshops en trainingssessies aan starters, ondernemers, en iedereen die een idee, business plan of wat ook binnen de zestig seconden aan de man wil brengen.

“Alles is zeer zeker naar wens verlopen! We hebben een inspirerende namiddag beleefd. Inge Geerdens brengt haar verhaal op een zeer authentieke en enthousiaste manier. Haar ervaringen zijn zeker een meerwaarde voor ons leidinggevend kader.
Ik heb het erg geapprecieerd dat Inge enkele dagen vooraf samen met mij de presentatie doorlopen heeft, zodat we nog een aantal laatste nuances konden leggen.”

Anneleen De Boeck - De VoorZorg

“Met deze wil ik jou nogmaals van harte danken voor de zeer boeiende en inspirerende lezing op ons businessevent. Zoals ik jou reeds aangaf waren de reacties van de aanwezige ondernemers unaniem lovend : ‘Een herkenbaar verhaal’; ‘Zij spreekt uit het hart en met emotie’; ‘Inspirerend en energiek’. Dit lijken mij mooie complimenten die ik nog even wou delen.”

Stefaan Vermeulen - Belfius regio Turnhout-Hoogstraten
Schrijf een getuigenis
Voertalen
Engels, Nederlands