Eva Daeleman

Spreker
Een handleiding voor de zoektocht die elk leven is
Eerlijke getuigenis over burn-out als een leerproces

Op haar 19de begon Eva Daeleman voor MNM te werken, twee jaar later schoot haar televisiecarrière uit de startblokken. Ze had een volle bankrekening en een tof lief – alles om gelukkig te zijn dus. Maar zo eenvoudig bleek het niet te gaan. Ze belandde in een burn-out, haar leven zag er zwarter dan zwart uit. Het werd een omslagpunt om de zaken – haar leven – anders aan te pakken. Dat ging niet vanzelf, maar vele blauwe plekken, huilbuien en littekens later is er een andere Eva. Ze is nu actief als yoga-lerares, bewustzijnscoach, reiki-master, ondernemer. In haar lezingen deelt ze haar inzichten over en visie op veerkracht, op bewuster leven, op kwetsbaarheid en … op hoe je elke dag wat levenswijzer kan worden.

Dromen

Toen Eva klein was, zat er een stemmetje in haar hoofd. Dat deed haar vaak lachen en bezorgde haar een fijne tijd vol dromen. Altijd overwon het positieve en mochten dromen dromen zijn. Of ze werden plannen ...
Veel dromen betekende als kind: veel nieuwe dingen uitproberen. Turnen, ballet, jazzdans, paardrijden, voetbal en kogelstoten. Ook muziek was belangrijk (saxofoon) en aan het conservatorium volgde ze ook de lessen woord.

Naar de hoofdstad

Later trekt ze naar de hoofdstad om aan het RITCS Audiovisuele Kunsten Optie Radio te studeren. De prijs voor studierichting met langste naam ligt dan al op haar te wachten. Na een stage bij FM Brussel doet ze een stemtest bij MNM. Op haar 19de gaat ze er aan de slag en helpt er slapend Vlaanderen uit bed met de De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow. In 2011 gaat ze ook voor de televisie werken als omroepster op één (VRT).

Speedy Gonzales in televisieland

De volgende jaren spurt ze als Speedy Gonzalez door tv-land. Niet alleen als omroepster, ze werkt ook mee aan Fabriek Romantiek, Lust For Life en later Eurosong 2014. Hoe meer tv, hoe leuker. Hoe meer werk, hoe liever. Met veel zelfovertuiging doet Eva alsof dat alles combineren niet vermoeiend is.
Intussen breekt ze, samen met Peter Van de Veire, een wereldrecord: Longest Radio Duo DJ-marathon, 100 uur lang maakt ze radio.

Een tunnel zonder einde

Tijdens een vakantieweek in Zuidoost-Azië valt de wereld plots stil. De motor sputtert. Het licht gaat uit. Om greep te krijgen op wat er gebeurt en om zichzelf te begrijpen schrijft Eva haar eerste boek, 'Factor 25'. Het is de neerslag van een bewogen levensjaar, een trip door de bochten van haar ziel, langs de rijstvelden en stranden in Thailand en Vietnam. Een verhaal van twijfels en euforie, van tranen en cocktails. "Meestal worden mensen wakkergeschud door een onverwachte, heftige gebeurtenis: een sterfgeval, een zware ziekte, een verkeersongeluk of een burn-out. Dan gaan we voor de spiegel staan en maken we de balans op. Dat is het moeilijkste van het hele proces." (De Morgen, oktober 2018)

Met dank aan Dr. Burn-Out

Na de professionele hogesnelheidstrein van de vorige jaren is de tijd van verstilling gekomen. In september 2015 is het definitief gedaan met de pret, Eva kan amper nog stappen en praten gaat moeizaam, in haar hoofd dooft het licht stilaan. Het verdict: burn-out. Aan het einde van elke tunnel is er licht, aan het einde van Eva's tunnel was er een hond, Olav.
"De eerste signalen kwamen al een jaar voor mijn burn-out. Plots voelde ik mijn linkerarm niet meer en was een deel van mijn gezichtsvermogen weg. Ik werd heel vergeetachtig, kon niet meer lezen. Mijn hoofd zat vol. (…) Ik zat in overlevingsmodus." (De Morgen, oktober 2018) Maar achteraf bleek die burn-out een noodzakelijk omslagpunt om een ander en evenwichtiger leven met meer veerkracht te kunnen opbouwen. Het klinkt raar, maar ik ben er dankbaar voor dat ik die burn-out zo vroeg gekregen heb, zegt Eva daar nu over.

Licht en kracht

In 2017 neemt Eva afscheid van MNM en stort zich in een leven met yoga en coaching. Ze leert leven op haar eigen ritme. Meer mogen, minder moeten. Meer plezier, minder geld. Eva gelooft in een leven in verbinding met jezelf (met wat je lichaam je vertelt), met de kracht van positief denken en mildheid, en met zoveel mogelijk energie. En in verbinding met anderen. Zoveel mogelijk mensen in hun eigen licht en kracht laten geloven en staan – dat is haar levensmissie geworden. Die vervult ze als yogi, als bewustzijnscoach en door lezingen te geven. "Ik zeg niet hoe de mensen moeten leven. De verandering moet van henzelf komen, ik kan het niet in hun plaats doen. Ze krijgen tips en tricks om zichzelf beter te leren kennen." (De Morgen, oktober 2018)

Meer energie

HR, Bedrijfscultuur, Motivatie, Balans Leven Werk, Persoonlijke Ontwikkeling, Gezond Leven, Inspirerend, Media

We leven in boeiende maar slopende tijden. Alles gaat snel, sneller, snelst ... Hoe blijven we overeind in die ratrace? Hoe voel je je toch krachtig, doortastend en energiek op die sneltrein met dagelijkse beslommeringen?

Eva Daeleman vertelt hoe je door een aantal aanpassingen in je leven, in je gewoontes, in je denken genoeg energie kan vinden om overeind te blijven. Ze geeft tips & tricks om je ‘carrosserie’ optimaal te gebruiken. Leer luisteren naar je lichaam en maak de juiste verbinding met je lijf en leden. Door elke dag opnieuw gezonde keuzes te maken neem je de verantwoordelijkheid over je leven terug in eigen handen.

Proficiat met je burn-out

HR, Bedrijfscultuur, Balans Leven Werk, Persoonlijke Ontwikkeling, Gezondheid en Burnout, Media

Vreemd maar waar: Eva Daeleman kijkt dankbaar terug op haar reis in burn-outland. Openhartig vertelt ze hoe zij het beleefde: een aangrijpend verhaal over veerkracht, kwetsbaarheid, bijleren en vooral: leren om voor jezelf te zorgen.

Ze bekijkt burn-out ook vanuit het standpunt van coach. Wat kun je eruit leren? Tot welke inzichten kan een burn-out leiden? Hoe kan je burn-out omturnen tot omslagpunt voor een nieuw begin? Eva getuigt met een verkwikkende en relativerende dosis humor en toont hoe je zelf aan de slag kan gaan.

Omdat het kan

HR, Bedrijfscultuur, Leiderschap, Strategie, Motivatie, Gedurfd, Balans Leven Werk, Persoonlijke Ontwikkeling, Inspirerend

Omdat het kan, zo luidt de titel van Eva’s derde boek (2018). Het boek en deze keynote zijn een praktische gids voor het leven. Een meeslepende getuigenis over willen en niet moeten, over grenzen opzoeken en grenzen respecteren. Over een leven waarin je zelf je weg uitstippelt en zelf een eigen leven creëert, en niemand achternaloopt. Een tocht waarin je je eigen verwachtingen volgt, en niet die van de anderen.
Een wegwijzer naar veerkracht en levenslust. Een handleiding naar de ontdekking van een ander leven. Gewoon, omdat het kan.

De kracht van positief denken

Creativiteit, Innovatie, Trends, Persoonlijke Ontwikkeling, Psychologie, Inspirerend

Ben jij een piekeraar? Raak je jezelf vaak kwijt in een spiraal aan negatieve gedachten die je maar niet kan doorbreken?
In deze presentatie leer je meer over het bewust worden van je denkpatronen, de soorten aan gedachten en hoe je jezelf een positief tegenwicht kan bieden. Zo zal je meer geluk gaan creëren en beter slapen. Dat willen we toch allemaal?

Eva helpt je zien waar het misgaat, hoe je de piekerschaal kan doorbreken en welke acties je kan ondernemen om de beste vriend van je gedachten te worden.

Women Up

HR, Bedrijfscultuur, Creativiteit, Innovatie, Motivatie, Topmanagers, Persoonlijke Ontwikkeling, Gezond Leven, Inspirerend

Wat is een sterke vrouw? Zijn het vrouwen die zich als mannen gedragen: actiegericht en volle vaart vooruit? Of zijn het net authentieke vrouwen? En kan je enkel succes hebben als je je als een man gedraagt?

Eva Daeleman gaat vanuit haar positie als (jonge) vrouw op zoek naar de innerlijke, vrouwelijke kracht. Ze laat zich leiden door verwondering, veerkracht en het geloof dat het anders kan. Met een gezonde portie humor, idealisme en een snufje naïviteit zit deze lezing vol herkenbare verhalen en tips om jezelf nog beter te leren kennen. Zowel voor vrouwen als voor mannen.

No testimonial yet. Be the first!
Schrijf een getuigenis
Voertalen
Engels, Nederlands