Eric Van Zele

Spreker
Succesvol innovatiemanagement, uit eerste hand verteld
Nieuw leiderschap voor de 21e eeuw

Eric Van Zele is een van de topmanagers van ons land. In een hoogtechnologische en geglobaliseerde context houdt hij als geen ander de vinger aan de pols van eigentijds management. Momenteel is hij chairman van Reynaers Aluminium, Crescent en het E17-ziekenhuisnetwerk.
Als geen ander loodst Eric Van Zele bedrijven door periodes van innovatie. "De enige manier om te overleven, is constant bijsturen en veranderen." Dat was ook zijn motto bij technologiereus Barco. Bij zijn aantreden in 2009 begon hij meteen aan een ingrijpend maar succesvol veranderingsproces.
In 2017 kwam hij terecht bij Option (nu Crescent), de Leuvense wereldspeler in the Internet of Things, dat voor een moeilijke periode stond en waar het roer moest worden omgegooid.
Eric Van Zele heeft een uitgesproken visie op management en innovatie. Een keynote spreker met tonnen expertise en een uniek doorzicht in de technologiewereld van vandaag.

Technische bagage en internationaal management

Al op zijn veertiende wilde Eric Van Zele ondernemer worden: de wereld rondreizen, net zoals zijn ooms, dat leek hem wel wat. Op aanraden van zijn vader ging hij voor burgerlijk ingenieur studeren. De beste keuze ooit, want die technische achtergrond helpt hem vandaag nog altijd om op de werkvloer efficiënt te communiceren met ingenieurs en technisch personeel.

Na zijn studies aan de KU Leuven vervolmaakte hij zich aan MIT (Massachusetts Institute of Technology). Professioneel belandde hij daarna bij elektronicabedrijf Raychem; hij zou er 28 jaar blijven, de laatste jaren als gedelegeerd bestuurder van de Belgische tak. Als global sales & marketing manager leerde hij er later, vanuit de vestiging in Silicon Valley, de knepen van internationaal management en deed hij ervaring op in Azië en Zuid-Amerika – een onmisbare troef in de geglobaliseerde wereld van vandaag.

Crisismanager wordt reddende engel

In 2000 keerde Eric Van Zele terug naar België om er CEO te worden van ICT-bedrijf Telindus, op vraag van John Cordier. Bij transformatorengroep Pauwels voerde hij later een grondige sanering door en deed hij zijn eerste ervaring op als crisismanager.In 2009 werd hij aangezocht door Barco om CEO te worden. Als lid van de raad van bestuur kende hij het bedrijf goed, het was 'an offer he couldn’t refuse'.

Toen hij aantrad bij Barco, heerste er een echte begrafenissfeer. De cijfers waren slecht, er was geen toekomstvisie, de werknemers waren gedemotiveerd en de marktverwachtingen waren ronduit negatief. Van Zele besliste dat het anders moest. Hij legde zijn oor te luisteren bij klanten, leveranciers en vooral: bij zijn medewerkers. "Zo weet je waar het schoentje wringt. We waren parochiaal, arrogant, te duur en niet competitief." Barco heeft zijn activiteiten uitgebreid naar het middensegment en er is drastisch bespaard op de operationele kosten. "De neuzen in dezelfde richting zetten, dat is mijn grootste verdienste geweest."

Eric Van Zele is de reddende engel gebleken voor Barco. Vanaf 2010 begon het bedrijf spectaculair te groeien en op drie jaar verdubbelde de omzet met 500 miljoen euro. Barco werd een van de sterkhouders van de Vlaamse technologiesector en in 2012 werd Van Zele door Trends uitgeroepen tot manager van het jaar – de kroon op het doorgedreven veranderingstraject van de voorgaande jaren.

In 2013 werd hij verkozen tot ICT-Personality van het jaar.
Zijn geloof in de innoverende kracht van onze bedrijven blijkt ook uit zijn engagement binnen het Hermes-beslissingscomité van het Vlaamse Agentschap Innoveren & Ondernemen.

Codewoord ‘innovatie’

Eric Van Zele is een hardcore believer in innovatie en voortdurende verandering, maar ook een goede peoplemanager die een beroep doet op de fierheid en beroepstrots van zijn medewerkers. Zelf noemt hij het ‘togetherness’, samenhorigheid. Zonder de betrokkenheid en de bezieling van het personeel sta je als bedrijf nergens: ‘Onze concurrenten kunnen onze klanten afsnoepen, ze kunnen onze producten kopiëren, maar de toewijding en de trots van onze werknemers zijn uniek.’ Leiderschap dat ook die waarden belichaamt, is een garantie voor een succesvolle bedrijfscultuur. Eric Van Zele is uw gids op weg naar een andere kijk op innoverend management.

De 12 geboden voor goed leiderschap

Business & Management, HR, Bedrijfscultuur, Creativiteit, Innovatie, Leiderschap, Strategie, Management, Motivatie, Topmanagers

Volgens Eric Van Zele schuilt er achter elk veranderingstraject een duidelijke visie op leiderschap. Goed leiderschap is cruciaal in elke organisatie. "Managers moeten hun organisatie helpen om noodzakelijke en soms pijnlijke wijzigingen door te voeren."
Efficiënt leiderschap kijkt nooit alleen naar cijfers en resultaten. Eric Van Zele, een van de topmanagers van ons land, overloopt met u de 12 geboden voor een nieuw leiderschap voor de 21e eeuw.

Change management in 10 stappen

Ondernemers, Globalisering, HR, Bedrijfscultuur, Creativiteit, Innovatie, Leiderschap, Strategie, Management, Topmanagers

Hoe kijkt Eric Van Zele naar change management? Welke cruciale stappen zijn er nodig om een veranderingstraject op te starten en af te ronden?

Eric Van Zele is een believer van transformatie en innovatie. "Stilstaan is achteruitgaan", zegt hij.
Dat blijkt ook uit de bedrijfsgeschiedenis van het West-Vlaamse bedrijf Barco. In 2009 stond het bedrijf aan de rand van de afgrond. Barco was zijn grip op de tijd verloren. Er was meer nodig dan een zachte heelmeester om de vinger op de wonde te leggen. Eric Van Zele nam die taak ter harte, met visie en passie. Sinds 2017 schrijft hij een nieuw verhaal bij datacommunicatiespecialist Option, nu Crescent.
Twee boeiende cases over innovatie en over de meevallers en tegenvallers bij een veranderingstraject, uit de eerste hand verteld … Uit de expertise en de ervaring van Eric Van Zele kan iedereen iets opsteken.

No testimonial yet. Be the first!
Schrijf een getuigenis
Voertalen
Engels, Nederlands