Elke Geraerts

Spreker
Mentale veerkracht is de sleutel tot succes
Hoe overleef je het tijdperk van de Homo Digitalis?

"We moeten opnieuw inzetten op wat ons als mens uniek maakt, en dat is ons brein." Psychologe Elke Geraerts is ervan overtuigd dat we alleen zo de beste versie van onszelf kunnen worden. Eén op de vier werkende Belgen heeft momenteel een burn-out, of zit in de gevarenzone. Dat is geen reden voor paniek, want ons brein kan getraind worden als een spier – fitness voor je hersens - zeg maar.

Hét handelsmerk van Elke is de unieke manier waarop ze nieuwe psychologische inzichten vertaalt naar frisse en toegankelijke day-to-day toepassingen. Haar keynotes zijn geen droge lezingen maar praktische workshops waarin ze inspireert en uitdaagt. Ze reikt ook tips & tricks aan, die je meteen binnen je bedrijf of organisatie kan toepassen.

Veerkracht

Veerkracht is een cruciale factor om gelukkig te worden. Mentale lenigheid helpt je om thuis en op de werkvloer crisissituaties te doorworstelen, om stressbestendiger te zijn, om je eigen leven en geluk in handen te nemen. Als psychologe is Elke Geraerts ervan overtuigd dat we ons gedrag kunnen beïnvloeden om zo onze mentale weerbaarheid te verstevigen.
En dat komt niet alleen ons zelf ten goede, maar ook bedrijven of organisaties kunnen daar de vruchten van plukken. Daarom richtte ze ook Better Minds at Work op: met dit dit internationale consultancybedrijf helpt ze organisaties te floreren binnen het alsmaar veeleisender bedrijfslandschap.
De focus in haar trainingen rond werkdruk, stress en burn-out ligt op positieve gedragspsychologie. Haar aanpak is gefundeerd op zowel de nieuwste wetenschappelijke inzichten als praktijkervaring binnen de bedrijfswereld.

Een passie voor mensen

Een grenzeloze nieuwsgierigheid en een passie voor mensen: dat is wat Elke misschien wel het meest typeert. Deze unieke combinatie leidde al vroeg tot een bloeiende academische carrière. Als doctor in de psychologie werkte ze aan de universiteiten van Harvard, St. Andrews, Maastricht en Rotterdam, waar ze internationale bekendheid vergaarde met haar gedegen onderzoekswerk.

Bestsellers

Ze maakte veel indruk met de bestseller en absolute must read Mentaal kapitaal, waarin ze lezers op weg helpt naar een veerkrachtiger brein. In 2016 verscheen Het Nieuwe Mentaal, waarin ze nog een stap verder gaat en mensen en bedrijven oproept om meer lef aan de dag te leggen. ‘Het is hoog tijd dat we onze maatschappij aanpassen aan ons brein, en niet omgekeerd. (...) Overal waar ik ga, zie ik hoe de breincrisis mensen, gezinnen, scholen en bedrijven verlamt. Ik zie de huidige tijd echter als een gigantische kans: het opent perspectieven om onze manier van leven en werken echt aan te passen aan de behoeftes van ons brein.’
In Authentieke Intelligentie (2019) houdt Elke een vurig pleidooi om wat ons als mens uniek maakt, volop uit te spelen in een steeds sterker gedigitaliseerde wereld. Een visionair boek dat leest als een trein, een echte call to action.

Nieuw, nieuwer, nieuwst

Elke houdt van het ontdekken van al wat nieuw is: nieuwe mensen, nieuwe inzichten, nieuwe uitdagingen, nieuwe steden en culturen. Ze is pas echt in haar nopjes als ze met haar gezin naar haar favoriete plekken in de wereld kan reizen: San Francisco, Kaapstad, Kyoto en Londen. En wat als ze zelf behoefte heeft aan rust in haar hoofd? Dan zijn de songs van Leonard Cohen haar geheime wapen.

Wil je meer weten over hoe je de hefbomen van mentale veerkracht in jouw bedrijf kan versterken. Of wil je het roer van je eigen (beroeps)leven in handen nemen? Of wil je nieuwe survivaltechnieken leren voor onze digitale wereld? Elke Geraerts zet u op weg ...

Mentaal Kapitaal: hoe je mentale veerkracht en energie versterken?

HR, Bedrijfscultuur, Creativiteit, Innovatie, Management, Motivatie, Gezondheid en Burnout, Burn-out

Hoe zorg je ervoor dat je brein niet de hele tijd onder druk staat? Elke Geraerts spreekt over het belang van een veerkrachtige organisatie en legt uit hoe je meer grip kan krijgen op de veerkracht en energie van jezelf en je medewerkers. Het brein versterken leidt tot een verhoging van de mentale veerkracht: medewerkers worden weerbaarder tegen de stressvolle uitdagingen van deze tijd.
Tijdens deze lezing leer je wat de belangrijkste componenten zijn van mentale veerkracht en hoe je de energiebronnen in je organisatie kan detecteren en stimuleren. Deze keynote is niet alleen het perfecte antigif tegen burn-out, maar ook een eyeopener die duidelijk maakt dat investeren in veerkracht leidt tot meer productiviteit en geluk.
• Leer op een interactieve wijze meer over hoe je de focus vasthoudt, hoe je stressvolle gedachten controleert, en zet je eerste stappen als geboren optimist!
• Tijdens een 48-uren uitdaging leer je om een aantal tips en tricks in de praktijk toe te passen. Dit kan gekoppeld worden aan een duurzamere ‘na-behandeling’, waarin deelnemers op regelmatige basis geprikkeld worden via emails en een online community.
• Mogelijkheid tot aankoop van de bestseller Mentaal Kapitaal tegen verminderd tarief.
• Wil je je organisatie onderdompelen in het gedachtegoed van Mentaal Kapitaal? Wil je een teambuilding in het teken stellen van veerkracht? Dan organiseren Elke Geraerts en haar team een Veerkrachtdag op maat van jouw organisatie.

Het Nieuwe Mentaal: Hoe lef je op weg zet naar geluk en succes

HR, Bedrijfscultuur, Creativiteit, Innovatie, Motivatie, Gezondheid en Burnout, Burn-out

Met een mix van wetenschappelijk onderzoek en sprekende voorbeelden uit de praktijk prikkelt Elke haar publiek om te kiezen voor meer lef. Want zonder lef bereik je nooit de top. Ze ontmaskert de mythe van timemanagement, doorprikt onze eeuwige zoektocht naar een betere work-lifebalans, verklaart hoe empathie kan leiden tot succes en beschrijft hoe leiderschap er in de 21ste eeuw zal uitzien.

Het resultaat is een krachtig pleidooi om met meer lef aan het roer te staan van ons eigen leven. Zo maken we keuzes die ons op lange termijn gelukkiger en succesvoller maken.

Elke geeft een aantal uitdagingen om meteen aan de slag te gaan. Zo creëer je een dynamische vibe in je organisatie, die leidt tot daadkrachtigere en meer bevlogen medewerkers.
Een must voor iedereen die mentaal sterker wil staan.

Authentieke Intelligentie

Internationaal, Globalisering, Klimaat, Milieu, Energie, Ondernemers, HR, Bedrijfscultuur, Creativiteit, Innovatie, Leiderschap, Strategie, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, Balans Leven Werk, Gezondheid en Burnout, ICT & Technologie

Welkom in het tijdperk van de Homo Digitalis. De digitale revolutie is een feit, en dreigt ontelbare jobs te ontwrichten. Steeds luider klinkt de vraag of wij mensen nog wel kunnen opboksen tegen robots en artificiële intelligentie. In deze hoogst actuele keynote wijst Elke erop dat het tijd wordt om de technologie te demystifiëren, en de mens weer centraal te zetten.
• Over welke onvervangbare kwaliteiten beschikt het menselijk brein?
• Welke bijzondere kenmerken leveren ons een competitief voordeel op in vergelijking met onze digitale tegenhangers?
• Hoe kunnen we via de kwaliteiten van ons brein onze professionele toekomst veiligstellen?
• Welke troeven veranker je best in het DNA van je organisatie, als je als mens je bestaansrecht wil behouden in deze disruptieve wereld?
Een inspirerend manifest en een oproep tot actie voor organisaties die al met beide voeten in de toekomst staan.

“Veel woorden vallen er niet te zeggen buiten dat Elke Geraerts buitengewoon top is!”

Ilse Claerhout - Belfius

Verhelderend en inspirerend. Elke Geraerts geeft op een duidelijke manier key-insights hoe om te gaan met onze psychische veerkracht. Een must-have voor elk resultaatgedreven managementteam.

Dirk Vander Mierde - Site Director Datwyler

Onze Lyreco-medewerkers zijn de ‘motor’ van onze organisatie. Om daar een optimaal rendement en een betere arbeidsvreugde uit te halen is een goede balans tussen onze suprastructuur (lees brein) en onze infrastructuur (lees lichaam) van uiterst belang.
Elke Geraerts heeft ons hierin zeker geïnspireerd en gemotiveerd. Ze heeft de discussie over ‘wellbeing at work’ opengetrokken en wij zijn vastbesloten om samen met onze medewerkers hieraan verder te werken.

Paul Vieijra - Managing Director Lyreco Benelux

Een superinteressante ochtend met veel herkenbare onderwerpen voor onze 60 leidinggevenden. Het mooiste is dat mensen het gevoel kregen niet enkel slachtoffer te hoeven zijn of worden van stress en werkdruk, maar daar zelf iets aan te kunnen doen door middel van zelfcontrole, bewustzijn, aandacht en intrinsieke motivatie. Vooral ook het interactieve karakter was de workshop zeer waardevol. De leidinggevenden kregen tools mee, die zij niet alleen voor zichzelf maar ook voor hun teams kunnen inzetten om het omgaan met werkdruk en stress positief te beïnvloeden. Zeer inspirerend.

Nicolle Mutsaers - Directeur De Zorgboog

Na het volgen van de Workshop Mentaal Kapitaal, een onderdeel van het programma Energy@Volvo, voelde je zo de opluchting in de zaal. De sessie had hoop gegeven en we konden onmiddellijk met de praktische handvatten aan de slag.

Jos Borremans - HR Manager bij Volvo Cars Belgium

Elke heeft tijdens ons company weekend in de Ardennen een schitterende rondleiding in onze hersenen gegeven en ons ervan overtuigd hoe we ons brein meer wendbaar kunnen maken. Op een heel inspirerende, interactieve manier, maar ook heel begrijpbaar (wat een opluchting!) heeft zij ons meegenomen op een fantastische reis met nieuwe inzichten.
Ik beveel ten stelligste elke organisatie, die zich interesseert voor haar medewerkers, aan om dit bad van wijsheid te nemen.

Johan Vangenechten - CEO 4C Consulting

Elke boort het thema aan op een inspirerende en overtuigende manier. Wetenschappelijk onderbouwd, en inzichtrijk gebracht. Intellectueel overtuigend, en vooral met een uitnodiging to concrete actie. Een openbaring voor een meer kwalitatief leven, elke dag opnieuw.

Koen Bouckaert - Vice President Strategy & Business Development ALPRO

De sessie over burn-outpreventie zorgde ervoor dat ons planning team bij Nike op de hoogte is van de alarmsignalen en symptomen van stress en burn-out. We hebben nu ook handvatten om deze proactief tegen te gaan. Een aanrader voor elk team dat wil werken aan zijn mentale veerkracht!

Koen Bouckaert, Vice President Strategy & Business Development ALPRO
Elke boort het thema aan op een inspirerende en overtuigende manier. Wetenschappelijk onderbouwd, en inzichtrijk gebracht. Intellectueel overtuigend, en vooral met een uitnodiging to concrete actie. Een openbaring voor een meer kwalitatief leven, elke dag opnieuw.

Britt Mast - Distribution Planning Manager Nike
Schrijf een getuigenis
Voertalen
Engels, Nederlands