Anne Everard

Spreker
Een burn-out vermijden: dringend op de rem gaan staan
Burn-out: na regen komt zonneschijn.

Op een ochtend kon Anne Everard letterlijk niet meer opstaan. Zij is de auteur van 'Guide du burn-out. Comment l’éviter, comment en sortir', verschenen bij Albin Michel in april 2017. Verscheidene duizenden exemplaren gingen over de toonbank en einde 2018 verscheen bij Lannoo de vertaling '50 lepeltjes energie per dag'.

Daarin biedt ze een handboek aan dat zij graag zelf in handen had willen hebben toen ze de eerste symptomen van haar burn-out ondervond. Het is een zeer praktisch boek, dat niet alleen gaat over het voorkomen van een burn-out, maar ook over hoe te vermijden om verder af te glijden en wat te doen (of niet te doen) wanneer je terug uit het dal klimt.
Het boek is gebaseerd op 230 getuigenissen gaande van partners, familie, vrienden, collega’s en werkgevers. In haar lezing behandelt ze de verschillende fases van de burn-out, van het herkennen van de eerste symptomen, de pre-burn-out, tot het hervatten van het werk.

Gevarieerde loopbaan

Anne Everard (1969) is juriste van opleiding. Ze richtte in 2011 mee het sprekersbureau Read My Lips op. In 2017 publiceerde ze ‘Guide du burn-out. Comment l'éviter, comment en sortir.’ Einde 2018 verscheen bij Lannoo de vertaling '50 lepeltjes energie per dag'.

Voordien had ze een zeer verscheiden carrière: consultant in het Oostblok, advocate bij Allen&Overy, juridisch directeur en directeur HR bij Tele2-Versatel en later adjunct-directeur bij het ministerie van economische zaken, verantwoordelijk voor de e-communicatie en postdiensten.

Breed publiek

Vandaag de dag is Anne gastspreker over het thema 'burn-out' en heeft ze haar consultancy-opdracht voor Google hervat. Door haar professionele ervaring in verschillende domeinen en sectoren, zowel de publieke overheden en bedrijven, als de ondernemers- en uitgeverswereld, en haar talenkennis, ze spreekt 5 talen, kan Anne makkelijk haar lezingen aanpassen aan een doelpubliek. Ze richt zich zowel tot de bedrijfswereld, de culturele centra, als tot mensen die zelf worstelen met een burn-out of die deze mensen begeleiden.

50 lepeltjes energie per dag. Je praktische gids om een burn-out te voorkomen en te genezen.

Overheid, Samenleven, Business & Management, HR, Bedrijfscultuur, Management, Motivatie, Balans Leven Werk, Persoonlijke Ontwikkeling, Gezondheid en Burnout, Beleid, Burn-out, Gezond Leven, Psychologie, Inspirerend

Stel dat iedereen beschikt over 50 lepeltjes energie per dag. Elke taak - je aankleden, je kinderen naar school brengen, een vergadering - kost je één of meerdere lepels. Na een goede nachtrust is je voorraad weer aangevuld. Maar mensen op de rand van een burn-out staan dag na dag op met steeds minder energie in hun tank, terwijl ze even hard blijven werken. Tot het licht opeens uitgaat.

Anne Everard maakte het aan den lijve mee. Met vallen en opstaan leerde ze haar energiereserves opnieuw aan te vullen door de juiste keuzes te maken, prioriteiten te stellen én mild te zijn voor haar lichaam. Anne haar lezing en boek zijn gebaseerd op haar eigen ervaringen en die van vele andere burnees. Aan de hand van herkenbare voorbeelden en praktische en concrete tips toont ze hoe je uitputtingssignalen tijdig kan herkennen en stap voor stap aan je herstel kan werken.

Dankzij deze lezing krijg je concrete tips hoe een burn-out beter te begrijpen en hem te voorkomen.

Anne-Françoise Tasnier - Eurocontrol - People Development & Performance Management

Het boek van Anne Everard alsook haar excellente keynote waren uitstekend om bewustzijn rondom burn-out te creëren. Het gaf ons een concreet startpunt voor verdere interne actie en om het thema van burn-out te demystifiëren.

Caroline Coesemans - Google Belgium, Head of Legal and Public Policy

Wat een mooie ontmoeting met Anne Everard. Zij heeft woorden kunnen plaatsen op wat mijn collega’s meemaken of hebben meegemaakt. Dit heeft voor een open en vrij debat gezorgd. Discussies die positieve gevolgen hebben gehad voor een aantal personen. Dank.

Anne-Noëlle Deroubaix - FOD Gezondheid - Psychosociaal Preventie Adviseur
Schrijf een getuigenis
Voertalen
Engels, Frans, Nederlands