Ruben Van Gucht

Moderator Spreker
Professioneel en vlot
Moderator, presentator, interviewer. U vraagt, wij draaien

Ruben Van Gucht is sportjournalist en presentator bij de VRT. Hij is onder meer het gezicht van Sportweekend, De Kleedkamer, Extra Time Koers en De Zevende Dag. Op Radio2 presenteert hij op zaterdagochtend de ontbijtshow De Weekwatchers. Een ervaren en vlotte presentator voor al uw events. Eerder schreef hij ook al boeken over Johan Museeuw, Bernard Hinault, het Grote Sporza Quizboek en Sportman, een boek met de kleine en grote anekdotes die de voorbije jaren op zijn pad zijn gekomen.

Journalist …

Ruben Van Gucht (1986) zette in 2007 zijn eerste stappen in de sportjournalistiek. Sindsdien reist hij de wereld rond, op zoek naar de beste sportverhalen. In Sportman bundelt hij die kleine en grote anekdotes die de voorbije jaren op zijn pad zijn gekomen.

… sporter

De zoektocht naar Johan Bruyneel in Madrid, een aanvaring met Marc Wilmots in Brazilië, op hoogtestage met Jurgen Van den Broeck, het evangelie schenken aan Romelu Lukaku, de sprint aantrekken voor Greg Van Avermaet …Naast sportjournalist is Ruben Van Gucht een echte sporter. Hij trekt elke dag zijn loopschoenen aan, waagt zich aan echte ultra runs en deed al een gooi naar het werelduurrecord wielrennen.

Verteller en presentator

In Sportman neemt hij je mee op wereldreis door Europa, Afrika en Zuid-Amerika, en vertelt hij de verhalen die zich de voorbije tien jaar in zijn carrière en zijn leven hebben afgespeeld. De verhalen van de sportjournalist, maar evengoed die van de sporter Ruben Van Gucht.

Sportman

Gedurfd, Persoonlijke Ontwikkeling, Gezond Leven, Media, Individuele sporters, Teamsporters, Sportcommentatoren

In ‘Sportman’ vertelt Ruben Van Gucht kleine en grote anekdotes die de voorbije jaren aan zijn neus zijn gepasseerd. De zoektocht naar Johan Bruyneel in Madrid, racen met Tom Boonen en Niels Albert op Francorchamps, een aanvaring met Marc Wilmots in Brazilië, op hoogtestage met Jurgen Van Den Broeck, het evangelie schenken aan Romelu Lukaku, de sprint aantrekken voor Greg Van Avermaet, quizzen met Jan Vertonghen en tochten van honderd kilometer lopen...

’Sportman’ wordt hierdoor een wereldreis door Europa, Afrika en Zuid-Amerika, waarin de gebeurtenissen door de ogen van de sportjournalist én de sporter in de journalist worden verteld. Zo beklimt hij bergen, test hij het werelduurrecord wielrennen en waagt hij zich aan ultralopen. Sportman is niet alleen het verhaal van de sportjournalist, maar ook van de mens Ruben Van Gucht.

Deze lezing is eventueel te boeken met extra muzikale omlijsting (2 muzikanten). Prijs en technische specificaties verder te bespreken.

Sporten met Ruben

HR, Bedrijfscultuur, Gedurfd, Persoonlijke Ontwikkeling, Gezond Leven, Media, Sport & Avontuur, Sportcommentatoren

En waarom zelf geen sportevent opzetten met Ruben? Er zijn talloze mogelijkheden, een uur mee joggen met werknemers, een team voorbereiden op een marathon, op een benefietwedstrijd, samen trainen en een event opzetten zoals de beklimming van de Ventoux, etc. Ruben heeft 12 marathons op zijn actief, verschillende ultralopen, fietstochten, etc.

Het spreekt vanzelf dat Ruben onder het sporten zijn mond niet hoeft te houden en je op die manier ook een deel van ‘Sportman’ (lezing hierboven) meepikt.

“Enkel positieve feedback. Ruben Van Gucht presenteerde het fietsenfestival fantastisch en de samenwerking was heel kort op de bal, bedankt daarvoor!”

Wim Steeman - Stad Brugge
Schrijf een getuigenis
Voertalen
Engels, Frans, Nederlands