Roos Van Acker

Moderator
Gepassioneerd door muziek, taal en reizen
Mediabeest dat zich graag meer dan 200% ‘smijt’

Roos Van Acker (1976) is een bekende, warme stem maar ook een bekend gezicht. Meer dan 15 jaar lang ging ze voor VT4 op avontuur: de wijde wereld verkennen door Expeditie Robinson en Peking Express te presenteren. Ze werd de eerste vrouwelijke Vlaamse reality tv-presentatrice en heeft voor beide programma’s heel wat tv-prijzen in de wacht gesleept zowel in België als in Nederland.

Al jarenlang is ze ook een vaste stem bij Studio Brussel, wat haar een reeks Humo’s pop poll medailles heeft opgeleverd. Zo presenteert ze elke weekendochtend 'De tijdloze' op Studio Brussel. Roos Van Acker leidt met veel enthousiasme en goesting uw evenement, uw feest of debat in goede banen.

Liefde voor taal

Roos is opgegroeid in Eeklo en heeft heel haar jeugd woordkunst en drama gevolgd aan de academie. Het levert haar de oorkonde van stad Eeklo op. Vader Alfred Van Acker heeft haar de liefde voor taal met de paplepel ingegeven. Hoewel ze graag aan het Herman Teirlinck-instituut wou studeren verkiezen haar ouders dat ze een ‘echt’ diploma behaalt. Zo studeert ze Germaanse Talen aan de UGent en mag zich officieel licentiate Nederlands-Engels noemen.

Liefde voor muziek

Haar grote droom was taaladviseur worden van de VRT maar nog tijdens haar universitaire studies zet ze zelf haar eerste stappen in de mediawereld als 1 van de zangeressen bij de band ‘Eden’. De 18-jarige Roos vond het heerlijk om met 6 vrienden uit de buurt muziek te maken en te schrijven. Zowel hun eerste als tweede full-cd wordt geproduceerd door wijlen Paul De Spiegelaere die hen via het ‘Parlophone' label van EMI, richting Studio Brussel loodst. De singles ‘My boat', 'Morning bear' en 'Party girl' halen moeiteloos 'de afrekening', de mooiste lijst van Studio Brussel. Samen met haar muzikale vrienden in het hele land gaan optreden werd haar favoriete ontspanning tijdens haar examens.

Radio gaga

Na haar studies kan ze meteen aan de slag als veejay bij de muziekzender TMF en Roos verhuist naar Mechelen, waar ze nog altijd woont. TMF blijkt de ideale leerschool om met een camera om te gaan en ze interviewt grote sterren zoals Lenny Kravitz, REM en Radiohead. Haar grote liefde voor muziek en taal valt ook Studio Brussel-baas Jan Hautekiet op en wat later praat ze seizoenen na mekaar de avondspits aan elkaar bij Studio Brussel. Dat levert haar meermaals Humo’s Pop poll - medaille op voor meest bekwame radiofiguur.

‘Video killed the radiostar’

Het is VT4 die in haar de eerste vrouwelijke reality-host in Vlaanderen voor ‘Expeditie Robinson’ ziet, en zo geschiedt.
Op het Maleisische eiland waar Expeditie Robinson wordt opgenomen, bedenkt ze samen met de makers van Robinson het nieuwe format van 'Peking Express', dat het vlaggenschip van VT4 wordt en dat Roos ook jarenlang presenteert.
Maar in 2011 wordt VT4 overgekocht door Woestijnvis, en Roos gaat voor de VRT ‘Goeie vrijdag’ presenteren. Ook voor Medialaan wordt ze het gezicht van 'Uit de kast', waarin ze jongeren bijstaat die aan hun ouders en vrienden durven/moeten vertellen dat ze holebi zijn.

‘The world is a stage’

Tussendoor houdt Roos zich ook bezig met stemmenwerk en voice overs. Zo is ze bijna 20 jaar lang de zenderstem voor Vier en Vijf. Een oude droom van Roos is ooit het podiumbeest te mogen uithangen en daarom duikt ze de theaterwereld in met het zelf geschreven stuk ’Totdatzeerdoet’, samen met Pascale Platel en Nele van den Broeck. Hun theaterstuk wordt zo positief onthaald dat er in het najaar van 2019 een vervolg komt: ‘Totdatechtzeerdoet'.

Kennis doorgeven geeft voldoening

Roos Van Acker vindt er ook plezier in om haar kennis en ervaring door te geven aan de jongere generaties. Ze doceert 'Mondelinge Communicatie', 'Spreken voor een publiek' en 'Copywriting' aan de Thomas More hogeschool in Mechelen.

No testimonial yet. Be the first!
Schrijf een getuigenis
Voertalen
Engels, Nederlands