Nic Balthazar

Moderator Spreker

Nic Balthazar (1964) zette na zijn studies Germaanse Talen zijn eerste stappen in de media als filmjournalist, daarna als radio-en televisiemaker en presentator. Zijn filmdebuut 'Ben X' was een meeslepend drama dat internationaal tal van prijzen in de wacht sleepte en het debat over pesten en autisme opende.

'Tot Altijd' (Ensor voor Beste Film 2012) was dan weer een beklijvend verhaal over euthanasie. Voor zijn film 'Everybody Happy' kreeg hij op het Filmfestival van Montréal alvast de prijs van beste regisseur.

Nic Balthazar is als schrijver, theater- en documentairemaker een man van vele talenten, en is ook bekend voor zijn jarenlange inzet voor duurzaamheid en tegen de klimaatopwarming.

Als presentator/moderator paart hij een aanstekelijke schwung aan een vlotte en sympathieke uitstraling. Met op tijd en stond een vleugje humor neemt hij sprekers en publiek moeiteloos op sleeptouw in een heel breed veld aan onderwerpen. Hij spreekt zeven talen en heeft een heel gevarieerde achtergrondkennis.

Nic Balthazar is de regisseur van Everybody Happy. Nic gaat telkens te werk met erg veel voorafgaande research. Zijn succesvolle films worden achteraf dan ook een stem in het debat. Of het nu over autisme en de pestproblematiek gaat in 'Ben X', over euthanasie in 'Tot Altijd', of over mensen die op de rand van burn-out of depressie staan in zijn nieuwste, 'Everybody Happy'.

Everybody Happy. Kies voor meer geluk!

HR, Bedrijfscultuur, Gezondheid en Burnout, Burn-out, Film, Media, Psychologie

Een inspirerende lezing waarin de scenarist en regisseur van 'Everybody Happy' wil kijken hoe we allemaal gelukkiger zouden kunnen zijn. Hoe perfectionisme en onze interne criticus misschien aan de basis zou kunnen liggen van de burn-out en depressie epidemie. En wat dus de eventuele oplossingen zouden kunnen zijn voor een leven met minder stress en zelfkwelling.

Een geanimeerd en stevig gedocumenteerd betoog met evenveel humor als pogingen tot dieper inzicht. Met fascinerende beelden en foto’s, grappige anekdotes, leerrijke tips en veel inside-informatie.

Verander de klimaatverandering

Samenleving & politiek, Internationaal, Globalisering, Klimaat, Milieu, Energie, Gezond Leven, Inspirerend, Muziek, Natuur, Weer, Meteorologie

De klimaat crisis. Zonder twijfel de grootste ramp die de mensheid ooit heeft bedreigd. Toch blijken we er niet van wakker te liggen. In deze interactieve lezing probeert filmregisseur, televisiemaker en klimaatactivist Nic Balthazar uit te leggen waarom hij zich zoveel zorgen maakt. En hij zou geen film- en televisiemaker zijn mocht hij dat niet doen met een hoop filmpjes en beeldmateriaal. En er wordt gezongen natuurlijk! Do it now!

Zou het immers kunnen dat de situatie misschien nog een hoop zorgelijker is dan ons wordt verteld?
Maar hoe het komt dat we ook niet geloven dat alle oplossingen die voorliggen een stuk hoopvoller en realistischer zijn dan ons wordt verteld?
Zou het kunnen zijn dat alle crisissen die ons op dit moment bedreigen misschien een gemeenschappelijke oorzaak zouden kunnen hebben? En dus ook een gemeenschappelijke oplossing?

Een boodschap van doortastend alarm dus, maar ook een boodschap van hoop. Nic Balthazar breekt een lans voor een andere manier van denken, van ondernemen, van werken en van leven. Durven veranderen dus. Ook om de klimaatverandering te veranderen.

De lezing duurt ongeveer anderhalf uur tot twee uur (best met pauze). Met een hoop filmpjes en interactieve momenten.

"De lezing ‘Everybody Happy’ is zeer naar onze tevredenheid verlopen. Nic Balthazar heeft de mogelijkheid om een moeilijk doch zeer actueel onderwerp op een laagdrempelige manier aan te kaarten en een aantal simpele tools aan te reiken, dit met een vleugje humor. Hij is een toegankelijk, aangenaam persoon met een no-nonsense ingesteldheid die het aanwezige publiek tot reflectie aangezet heeft. Een aanrader!

Nathalie Coppens - Bostoen Groep

“Alles is perfect verlopen zoals we het graag hadden gewild op onze studiedag. Nic Balthazar, met zijn lezing over klimaatverandering, was een meerwaarde.”

Eddy De Wit - ACV openbare diensten De Watergroep

“De inleiding van Nic Balthazar op z’n film is zeer waardevol. Het zorgt er voor dat je de film en de problematiek ervan in een ander licht bekijkt.
De aanwezigheid van Nic na de film werd ook zeer gesmaakt.”

Luc Verbeke - Lions Assenede Diederick

"Nic Balthazar z’n key-note op het SD-Worx event was schitterend!
Ook Everybody Happy was prachtig. Zo puur en diep. Het is een film die raakt en je bewust doet nadenken."

Heidi Verbeke - CEO DolphinHearts

“Het was fantastisch leuke avond met Nic Balthazar!
Nic heeft onze klanten weten te boeien en mee op sleeptouw genomen in zijn fascinerende manier van vertellen. Ook inhoudelijk zat het goed.
Bijzonder leerrijk waren de effectieve tips en tricks om te leren onthaasten. Wij, HR-professionals, die vaak met die materie in aanraking komen, waren bijzonder positief verrast. Nic weet iedereen te begeesteren."

Nancy De Bonte - Managing Partner Introduce

“Niets dan lof over de meer dan geslaagde avond met Nic Balthazar.
Zowel de film als de toelichting zijn bijzonder goed onthaald.
Nic is een zeer aangename man, zonder kapsones en is zeer toegankelijk."

Luc Verbeke - Lions Club Assenede

Nic Balthazar heeft na de film op een onderhoudende manier toelichting gegeven over zijn persoonlijke voorbereiding op deze film en zijn inzichten rond dit thema.
Voor mij was het alvast een “eye opener” van formaat en een geslaagd evenement met een boeiende Q&A.

arnaud.dhaen - partner bij full.stop
Schrijf een getuigenis
Voertalen
Engels, Frans, Nederlands