Mieke Dobbels

Moderator
Actrice en presentatrice – creatief en gedegen
Een rastalent – elegance en vlot

U kent Mieke Dobbels (1978) misschien nog als Saskia uit ‘De Kotmadam’, maar acteren is slechts één van haar vele talenten. Presenteren is haar tweede natuur, lesgeven doet ze met hart en ziel en als spreekcoach laat ze bij anderen de plankenkoorts verdwijnen. De rode draad in al haar doen en laten: de liefde en fascinatie voor taal.

Voor Mieke Dobbels is een avond aan elkaar praten een cadeau. Ze is steeds uitstekend voorbereid, weet haar gasten accuraat te omschrijven en durft af en toe te verrassen met een tongue-in-cheek momentje.

Balletvloer

“Toen ik 11 jaar werd, namen mijn ouders me mee naar Parijs waar ik in het Louvre de Mona Lisa zag. Mijn vader, een historicus, vertelde me dat Leonardo Da Vinci naast schilder ook uitvinder, architect, filosoof … was. Heerlijk leek me dat, zo van alles tegelijk zijn.” Toen Mieke Dobbels op het PMS moest vertellen wat ze later wilde worden, klonk het overtuigd: “Uomo Universalis”.

Een studiekeuze maken was niet gemakkelijk, met zo’n breed interesseveld. Dobbels kon maar niet kiezen tussen rechten, psychologie, filosofie, geschiedenis… Uiteindelijk werd het Germaanse filologie. Al ruilde ze die aula’s al snel weer in voor de balletvloer van het Conservatorium van Gent. “Ik besloot actrice te worden, volgens mij de uitgelezen manier om zoveel mogelijk beroepen te combineren. Ik hou ervan om me helemaal onder te dompelen in mijn personage en haar omgeving. Research en bijstuderen: dat zijn mijn favoriete onderdelen van de job.”

Al tijdens haar studies houdt Mieke Dobbels het niet enkel bij acteren. Zo nam ze toeristen mee voor een pleziertochtje op de Leie terwijl ze uitgebreid toelichting gaf bij de prachtige Gentse gebouwen. Ook schreef ze columns voor het Studio Brussel-programma Collage. Kortom, een echte creatieve duizendpoot.

Spreken is goud

Na haar studies ging het met haar carrière dan ook alle kanten uit. Naast enkele gastrollen op televisie, werd Dobbels vooral actief in het theater. Ze stond op de planken bij NTGent, Theater Malpertuis en vooral bij Compagnie Cecilia. Daarnaast schreef, regisseerde en coördineerde ze zelf al verschillende theatervoorstellingen. Haar ervaring als actrice en haar presentatietalent maken van Mieke een ideale docent. Ze geeft les spreken aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent, is lector communicatievaardigheden aan de Provinciale Hogeschool Limburg en ook aan het Gentse Deeltijds Kunstenonderwijs doceert ze ‘welsprekendheid en ‘verbale vorming’.

"Mieke is een zeer aangename dame om mee samen te werken. Ze heeft ons debat strak gemodereerd met aandacht voor onze inhoudelijke input en met een goed oog voor timing. Kortom perfect!

Else De Donder - Vereniging voor Alcohol-en andere Drugsproblemen

Mieke is een echt talent!
Ze hielp ons last-minute bij o.a. het creëren van een tekst en verhaal bij onze PPT presentatie voor het feest van ons 50-jarig bestaan en heeft dit op een onvoorstelbaar deskundige manier gedaan. Het verhaal rond de historiek van de firma heeft ze heel creatief, bondig en boeiend geschreven, met hier en daar een ludieke toets, zoals we gevraagd hadden.
Het publiek werd door haar presence, welsprekendheid en charme meegevoerd in het verhaal.
Ze heeft ons allemaal erg kunnen bekoren.
Zelfs komt ze heelzelfverzekerd, goed voorbereid en erg vlot over.
Haar Engels was super duidelijk (en van de beste die avond tussen de verschillende speakers!)
Wij zijn heel tevreden over de volledige samenwerking met haar!
Een echte aanrader! TOP!

Angelique Vanuxem - Internal Sales Support

“We zijn bijzonder enthousiast over haar presentatie van ons Klimaatforum. Mieke Dobbels is spontaan en heel vlot. Bovendien was het niet enkel een gewone presentatie, maar verzorgde Mieke Dobbels ook de omkadering van de speeddate en de presentatie van een quiz. Ook de voorbereiding verliep bijzonder goed. Dus eigenlijk niets dan lof en als we in de toekomst nog eens iemand nodig hebben voor een presentatie, weten wij al wie we gaan vragen.”

Charlotte Van den Abeele - ngo Protos

“Mieke is spontaan en sociaal en gaat heel flexibel om met last minute aanpassingen. Ze is goedlachs en komt heel goed over bij het publiek. Zeker een aanrader!”

Sofie Lauwaert - Communicatieverantwoordelijke VREG - Event 10 jaar VREG
Schrijf een getuigenis
Voertalen
Engels, Frans, Nederlands