Lien Van de Kelder

Moderator
Een brede kijk op de wereld van een ploegspeler
Empathisch, ruime culturele bagage & academische achtergrond

Lien Van de Kelder zingt, acteert en heeft haar eigen kantoor als juriste, gespecialiseerd in intellectuele eigendom (auteursrecht, merkenrecht…) . Op haar tiende stond ze voor het eerst op een theaterscène. Die liefde voor de podiumkunsten is gebleven. Intussen bouwde Lien ook een indrukwekkende carrière uit als actrice, met rollen in onder meer Thuis, Flikken, Familie, Witse en Zone Stad. Haar liefde voor crimi-reeksen kreeg ook een internationale toets door haar medewerking aan de Engelstalige Europese coproductie The Spiral. Lien is ook actief als juriste.

Ze is een teamplayer, ze heeft een brede en open blik op de wereld, kijkt met veel empathie naar wie het moeilijk heeft in onze huidige samenleving en voelt zich thuis in een internationale context. Ze spreekt vloeiend Frans en Engels.
De presentatiestijl van Lien is zakelijk en klassevol. Door haar spontane en sympathieke uitstraling leidt ze uw event met stijl en finesse in goede banen.

De magie van het podium

“Ik hou enorm van het samen creëren. Ik hou van interactie, doe altijd liever dingen samen dan alleen. De magie tussen acteurs of muzikanten: daarvoor doe ik het. Het gevoel dat je elkaar naar een hoger niveau tilt en samen iets moois aan het maken bent.” (in Humo)

Als kind belandde ze op het podium in de musical Annie. De vonk sloeg over en ze hield er een levenslange passie voor het acteren aan over. Tijdens haar universitaire studies werkte ze al mee aan bekende tv-reeksen als Witse en Flikken en de moeder van alle Vlaamse soaps, Thuis, waarin ze vier seizoenen de rol van Sofie Bastiaens vertolkte. Haar studies deed ze intussen hoofdzakelijk in zelfstudie.
Lien leende haar stem reeds aan een twintigtal films voor alle grote studio’s, zoals 20th Century Fox, Disney en Pixar. Ook stemmenwerk voor radio-en tv-spots neemt ze graag voor haar rekening.

Misdaad

Lien verwierf een grote bekendheid door haar rollen in een hele reeks bekende politieseries (Vermist, Aspe, Flikken Maastricht…) Vanaf 2008 speelde ze vier jaar lang de hoofdrol van Fien Bosvoorde in Zone Stad. Nadien vertolkte ze de rol van Roos Dubois in de internationale coproductie The Spiral, geregisseerd door haar partner Hans Herbots. Die reeks over een kunstroof in zes Europese musea werd genomineerd voor een Emmy Award en werd gedraaid in Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland, Nederland en België.

Tussen acteren en advocatuur

Professioneel leidt Lien in feite een dubbelleven. Ondanks haar acteercarrière voltooide ze ook een academische opleiding tot juriste, met een specialisatie in Intellectuele Eigendom. Daarnaast is ze ook erkend bemiddelaar. Finnian & Columba, het kantoor dat zij met collega-advocaat Bart Van Besien in 2017 opgericht heeft, is vooral actief in de artistieke, media- en IT-sector.

“Mijn beroepsleven zal altijd wel schommelen tussen het acteren en het juridische. Om beurten zal een van die twee bezigheden de overhand nemen: zo is het altijd gegaan. Ik zal nooit een definitieve keuze maken denk ik, die twee houden mekaar mooi in evenwicht. Toen ik aan het kabinet van Johan Vande Lanotte (sp.a) verbonden was, dacht ik niet aan acteren, want als juriste was die periode razend interessant voor mij. Ik had namelijk net mijn master-na-masteropleiding in intellectuele eigendom afgerond en mocht plots de pen van de wet vasthouden. Maar als ik te lang achter mijn bureau zit, begint het weer te kriebelen om op een podium te kruipen of mijn ei te leggen in een rol.” (in Humo)

Muziek! Musique!

Acteren is één, zingen is nog iets anders. Met een tournee langs de Vlaamse culturele centra zong ze de productie Gedeelde Smart: Levenslappen en Smartliederen (samen met o.m. Jan De Smet (De Nieuwe Snaar) en Pieter-Jan De Smet) intussen al voor meer dan 10.000 enthousiaste toehoorders.
Haar liefde voor het Franse chanson en de Franse taal resulteerde in het project Salut la Copine (met Jan De Smet en Wouter Berlaen), de evenknie van Gedeelde Smart in de taal van Françoise Hardy en Bourvil. In 2020 vertrekt ze op tournee 2020 met Smartschade, samen met Mauro Pawlowski en Jan De Smet.

No testimonial yet. Be the first!
Schrijf een getuigenis
Voertalen
Engels, Frans, Nederlands