Kevin Major

Moderator

Kevin Major is al jaren een vertrouwde stem op de VRT-radio’s Studio Brussel en MNM, én een gewaardeerde journalist bij het Journaal op één. Hij startte zijn carrière in 1998 bij Studio Brussel waar hij - als jonkie van 19 - een aantal programma’s presenteerde, om 8 jaar later de overstap te maken naar VRT Nieuws. Cultuur en Media zijn zijn dada's, maar zijn blik en interesseveld zijn veel ruimer.

Kevin houdt ervan een publiek een onderhoudende avond te bezorgen. Hij is vlot en onderlegd, en leidt met zijn aangename stem en voorkomen uw avond in perfecte banen.

Vroeg gebeten door de mediamicrobe

Al van jongs af aan had Kevin Major (1979) iets met radio. Toen hij op zijn achtste een dubbelcassettedeck cadeau kreeg, nam hij op de cassettes muziek op en ging hij daarmee 'radiopresentatortje' spelen. Of tv-nieuwslezer, in een lege kartonnen doos die op zijn zij werd gezet, als ware het een televisietoestel waarin hij dan aan het ankeren was.

Zijn liefde voor Studio Brussel kwam er in zijn puberjaren en was zo groot dat hij op het einde van zijn zesde middelbaar al voor een positie bij de zender solliciteerde. Iets wat hem drie sollicitatiemomenten later in april 1998 effectief een job opleverde.

Waar hij (nu) voor staat.

Kevin Major werkt intussen meer dan 20 jaar bij de VRT. Altijd met passie en vol overgave. Hij combineert op dit moment twee functies daar. Eén als journalist voor het TV-journaal, waar hij zich vooral richt op culturele reportages zoals concerten, festivals, tentoonstellingen, theatervoorstellingen. Maar evengoed rukt hij uit wanneer bijvoorbeeld een jongetje vermist wordt aan zee of naar de brandende Notre Dame in Parijs. Wat het journaal op dat moment nodig heeft, daar gaat het om.

Waar Kevin Major misschien nog het meest bekend voor is, is nieuwslezen voor VRT- Nieuws. Al 14 jaar lang is hij op Studio Brussel en MNM, ook toen dat nog Donna was, als nieuwsstem te horen. Op een aangename, vertellende manier brengt hij de luisteraars van de netten op de hoogte van wat er reilt en zeilt in de wereld. Behapbaar, vlot en evenwichtig, want als luisteraar hoor je een nieuwsbericht maar één keer, het moet dus meteen kristalhelder zijn.

Naast de VRT

Stilzitten is er voor Kevin Major niet bij. In 2002 richtte hij de culturele website Cutting Edge op, die nu door andere vrijwilligers op dagdagelijkse basis wordt gerund. Hij is voorzitter van journalistenbond VVJ afdeling Antwerpen en van tennisclub AZUA in Wilrijk, één van de grootste tennisclubs van het land. Daarbovenop runt hij zijn eigen platenlabel Flash Forward Presents waar hij zijn eigen dance tracks, onder ‘major K’, releaset en waarmee hij een paar keer per jaar feestjes organiseert. Waar hij uiteraard als DJ ook zelf op draait.

Het draagt allemaal bij tot een breed interesseveld dat Kevin Major geschikt maakt om welk event ook tot een goed einde te brengen.

No testimonial yet. Be the first!
Schrijf een getuigenis
Voertalen
Engels, Frans, Nederlands