Bram Van Deputte

Moderator
Gepokt en gemazeld in de media
Ruime ervaring met presentatiewerk

Zijn eerste stappen in de media zet Bram Van Deputte bij de jongerenzender JIM. Daar ontdekt hij zijn passie voor radio en televisie. Bram zocht en vond zijn weg in het Vlaamse medialandschap en kan nu al terugkijken op een heel diverse en gevarieerde carrière. Vandaag werkt hij vooral achter de schermen, maar hij was ook te zien in populaire programma’s als de ‘Dagshow’ (VTM). Bram heeft een brede interesse voor de wereld van de film, de muziek en het entertainment.

Hij heeft veel schermervaring, maar is ook goed thuis in de hosting van grote events of het modereren van debatten.

Cijfers en letters

Wellicht niet toevallig rolde Bram Van Deputte op jonge leeftijd in de media. Op zijn achttiende had hij geen flauw idee van wat hij wou doen. Cijfers waren zeg maar, niet echt zijn ding, letters wel – verhalen, entertainment, bevlogenheid en vervoering. Na een korte onderhandelingsronde met zijn ouders koos hij voor een studie Germaanse Talen. Hij voelde zich er meteen thuis.
Na een extra studie journalistiek belandde hij als stagiair bij de jongerenzender JIM. De zender was op zoek naar een nieuwe host en overtuigde hem om mee te doen aan een talentenjacht. Bram werd tweede en dat bleek een ideale springplank. Die zilveren plek heeft hem geen windeieren gebracht.

Rock-’n-roll

In de jaren die volgden, verkende hij met veel enthousiasme het Vlaamse medialandschap. "Ik mocht een filmprogramma maken, daarna een nightlife programma. Ik mocht jarenlang verslag uitbrengen van op de grootste festivals en aan tafel schuiven bij de grootste filmsterren. Rock-’n-roll voor en achter de schermen – het was de beste leerschool die een jonge televisiemaker zich kan inbeelden."

Nominatie

Enkele jaren later kwam VTM aankloppen. Plots deed hij zijn intrede in de huiskamers van honderduizenden kijkers met de ‘Dagshow’, aan de zijde van An Lemmens en Evi Hanssen.
“Datzelfde jaar verbaasde ik vriend, vijand en vooral mezelf door een nominatie in de wacht te slepen als beste presentator op de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren. Een nominatie die ik niet wist te verzilveren, maar dat heeft weinig invloed gehad op het feestje nadien ...”

Achter de schermen

Na de ‘Dagshow’ kwam ‘My Name Is’: een coproductie met Nederland met liveshows voor een miljoenenpubliek. Stilaan groeide het gevoel dat hij ook achter de schermen een bijdrage wou leveren aan televisieprogramma’s. Zo werkte hij de jaren nadien mee aan diverse programma’s, bij verschillende productiehuizen, met steeds weer veranderende omgevingen en andere uitdagingen.

Later werd hij eindredacteur van het nostalgische hit-programma ‘Groeten Uit’ (VTM), dat genomineerd werd voor de Gouden Roos, een kwaliteitslabel om U tegen te zeggen. "Het is een feest om daar als televisiemaker te mogen aan meewerken."

Sportdier en flandrien

Bram is een sportdier in hart en nieren, opgegroeid in de schaduw van het Constant Vanden Stockstadion in Anderlecht. Er stroomt dus paars bloed door zijn aderen. Hij is ook een flandrien in hart en nieren en beult zich graag af – liefst in weer en wind – op de schone Vlaamse macadamwegen.

No testimonial yet. Be the first!
Schrijf een getuigenis
Voertalen
Engels, Frans, Nederlands