Ben Roelants

Moderator
Veelzijdig, gedreven vakman met pak ervaring
Perfect drietalig, een open blik op de wereld

Ben Roelants (1980) heeft de wereld rondgereisd voor het VRT-programma Vlaanderen Vakantieland. Vandaag leidt hij een eigen reiszender: Evenaar. Hij is dus reisgek, voltijds levensgenieter en altijd op zoek naar inspirerende nieuwe ervaringen. Als presentator en moderator leidt hij uw gespreksavond of event in goede banen met veel metier en professionalisme. Ben Roelants is vlot in drie talen (Nederlands, Frans, Engels) en kan terugvallen op een brede achtergrondkennis. Hij staat open voor gesprekspartners met een diverse achtergrond en is dus de perfecte gastheer om van uw bedrijfsevent of evenement een gebeurtenis te maken die lang bijblijft.

Ruime werkervaring

Ben Roelants kijkt met een open en nieuwsgierige blik naar de wereld. Het is dus geen toeval dat hij journalist is geworden. Zijn eerste job in de media vond hij bij de regionale zender TV Brussel.

Sinds zijn eerste stappen in de journalistiek heeft hij veel media-watertjes doorzwommen. Hij werkte op de redactie van het VTM-programma Recht van Antwoord (met Goedele Liekens). Sinds 2007 doet hij ook radiowerk, eerst voor Donna, later voor MNM. Intussen presenteerde hij ook op jongerenzender JIM en op Ketnet (Junior Eurosong, Ketnetpop).

Reisjournalistiek

7 jaar lang was Ben een vaste waarde van het reisprogramma Vlaanderen Vakantieland op Eén (VRT). Als journalist gaat hij ook vandaag liefst off the beaten track. Zijn reisreportages springen in het oog door gedegen research, een nieuwsgierige en open blik van de interviewer en de originaliteit waarmee zelfs oerklassieke bestemmingen een nieuwe en frisse toets krijgen. Zijn aanpak leverde al buitenlandse erkenning op via de Aad Struijs Persprijs voor Reisjournalistiek (2013). In de bekroonde reportage ging hij op verkenning in de hippe buurten van Londen, met veel aandacht voor street culture en jonge kunstenaars.

Evenaar

In 2017 lonkte opnieuw een nieuwe uitdaging. Ben werd benaderd door één van de grootste mediaspelers van de Benelux: Mediahuis. De groep is eigenaar van kranten als Het Nieuwsblad, Gazet Van Antwerpen, Het Belang van Limburg en De Telegraaf. Zij zochten een netmanager voor hun reiskanaal Evenaar en vonden in Ben de geknipte persoon. Vandaag is Ben de ambassadeur van hun zender en bepaalt hij de grote lijnen van Evenaar.

Beroepspresentator

Tussen zijn televisiewerk door heeft Ben Roelants een ruime ervaring opgebouwd met presentatiewerk tijdens events en gespreksavonden.

Ook vandaag werkt hij voor zeer diverse klanten als Humo, Flair, Knack, Samsung, Telenet, NMBS, Opel Belgium, Honda Benelux, Roularta, Ghelamco, ...
Ben Roelants is vlot in drie talen (Nederlands, Frans, Engels) en kan terugvallen op een heel brede achtergrondkennis. Hij staat open voor gesprekspartners met een diverse achtergrond en is dus de perfecte gastheer om van uw bedrijfsevent of evenement een gebeurtenis te maken die lang bijblijft.

“Wij zijn zeer enthousiast over de wijze waarop Ben ons tweedaags HR-Congres heeft gepresenteerd! Ben heeft het super gedaan en was een echte meerwaarde op ons event.”

Leen Anthuenis - HRRHcongres

“Voor onze Management Conventie deden we een beroep op Ben Roelants om de academische sessie in goede banen te leiden. De stijl was vlot (in twee talen!), professioneel en zeer dynamisch. Zeker voor herhaling vatbaar!”

Frederique Macron - head of content marketing Engie

“Ben Roelants is een topper in zijn vak! We kregen heel veel positieve reacties op zijn presentatie van de Trends Gazellen 2016. Ben bracht het op een jonge, frisse en creatieve manier.”

Cedric N. - Event Manager Roularta Media Group

“Alles is zeer goed verlopen. Ben Roelants is een echte professional ! Tot binnenkort voor een volgende samenwerking.”

Els Librecht - Dynamic Events

In naam van de hele BELRIM Board wil ik je nogmaals van harte bedanken voor je professionele presentatie van onze show. Wij hebben deze samenwerking heel erg op prijs gesteld.

Je hebt alles perfect in goede banen geleid, iedereen erg op zijn gemak gesteld en dat alles met veel charme en natuurlijke flair.

Ann De Wilde - Assistant to the Board of Belrim
Schrijf een getuigenis
Voertalen
Engels, Frans, Nederlands