Andrea Croonenberghs

Moderator
de ideale gids om uw event in goede banen te leiden
focus & finesse, pit & spirit

Als omroepster van de VRT is Andrea Croonenberghs een bekend gezicht geworden en een vertrouwde stem in de Vlaamse huiskamers. Maar Andrea heeft altijd heel diverse jobs gecombineerd. Als actrice was ze te zien in tv-reeksen als Flikken en Windkracht 10. En ook de muziek is nooit weggeweest uit haar leven.

Door haar omroepervaring en podiumprésence is Andrea de perfecte gastvrouw voor uw bedrijfsevent, productvoorstelling, jaarvergadering, vernissage of debat. Door haar brede interesse en ruime kennis is ze thuis in uiteenlopende werelden: het bedrijfsleven, het academische milieu of de evenementensector.

Omroepster en actrice

Gedurende 26 jaar, van 1989 tot 2015, heeft Andrea op de openbare omroep de verschillende namiddag- en avondprogramma’s aan elkaar gepraat. Ze werkte er ook mee aan diverse programma’s. Haar eerste professionele stappen zette ze nochtans in het theater. Na een opleiding aan het Antwerpse conservatorium ging ze aan de slag bij Theater Ivonne Lex. Dat podiumvuur is altijd blijven branden, ook nadat ze een screentest gedaan had bij de VRT en er omroepster geworden was.

Haar meest beklijvende rol is zonder twijfel die van Britt Michiels in Flikken, een politieserie met een topcast van Vlaamse acteurs die jarenlang razend populair is. Andrea was ook te zien in Windkracht 10, Kinderen van Dewindt, Emma, Thuis, Witse en als Vlaamse flik in het Duitse Tatort.
Een tijdlang verdwijnt ze van het scherm, maar in 2018 is ze terug te zien in een gastrol in de VTM-soap Familie.

Muziek

Muziek is Andrea’s tweede natuur. In haar beginjaren staat ze geregeld op het podium met de muziekgroep La Piovra. Die liefde voor muziek blijkt ook uit de achtdelige reeks Rock’n Road, die te zien was in Vlaanderen Vakantieland. Uit haar acteerwerk vloeien later muziekprojecten voort als de Flikkenband en de Windkracht 10 Band. Ze toerde en toert door Vlaanderen met odes aan de Nederlandstalige Kleinkunst, het Nederlandstalig Cabaretrepertoire, met de toppers van het Eurovisiesongfestival en met haar geliefkoosde 70’s muziek.

Design

Andrea zoekt voortdurend nieuwe horizonten op. In Antwerpen baat ze een gastenverblijf uit. Haar passie voor kleur, licht, kunst, design en interieur vond een neerslag in de aankleding van deze loft. Met een vader als architect kreeg ze de liefde voor vormgeving met de paplepel mee. De laatste jaren legt ze zich ook zelf toe op meubelontwerp. In 2018 toont ze op de beurs Belgian Art and Design (BAD) een reeks originele en kleurrijke tafeltjes uit hout, staal, email en porselein. De reacties van het publiek zijn enthousiast.
Andrea is ook de gedreven ambassadrice van Het Huis Antwerpen, een neutrale bezoekruimte voor ouders en kinderen die in een (v)echtscheiding verwikkeld zijn en één van de Ambassadeurs van ‘Hart voor Limburg’ dat projecten steunt voor kinderen uit kwetsbare milieus.

Presenteren en modereren

Andrea heeft de voorbije 25 jaar zeer veel ervaring opgedaan als presentatrice. Meer dan 100 bedrijfspresentaties nam ze al voor haar rekening, voor heel diverse opdrachtgevers, in heel uiteenlopende settings. De ene dag presenteert ze het Pig Producers Congres, de volgende dag draait ze een film voor de overheidsdienst Sociale Economie.
Naast presentatrice is ze ook een gewaardeerd moderator. Soms kiezen bedrijven voor een panelgesprek, waarbij professionals samen debatteren over topics die relevant zijn voor de organisatie. Door haar omroepwerk boogt ze hiervoor op een ruime ervaring en een brede voorkennis.

Focus op details en timing

Meestal presenteert Andrea in het Nederlands, Frans en Engels, maar ook Duits is een optie. Ze neemt steeds voldoende tijd om de presentatie zorgvuldig voor te bereiden. Ook de dag zelf leidt Andrea het event mee in goede banen, want een congres of jaarvergadering is vaak een stresserend event voor een organisatie. Als moderator of presentator is Andrea gefocust en gaat ze nauwgezet te werk, met oog voor details en timing.

"Als organisator heb je dikwijls af te rekenen van onvoorziene omstandigheden. Daardoor konden wij vorige dinsdag, 24 u voor ons event, op zoek naar een moderator. Andrea engageerde zich en zat ,jawel, 2 uur later op mijn bureel om alles te overlopen. Ze vervulde haar rol als moderator met glans en stijl. Op en top professioneel alsof ze van meet af aan bij de voorbereidingen was. Het was voor ons een ZEER aangename ervaring. TOP!!!!

Dirk De Maeyer - OR Manager at AZ Nikolaas
Schrijf een getuigenis
Voertalen
Engels, Frans, Nederlands