Getuigenis toevoegen

Ilse Van Hoecke

Moderator
Grote expertise in presenteerwerk
Sterke interviewster, goed inlevingsvermogen en een brede interesse

Ilse Van Hoecke heeft in Vlaanderen een ruime bekendheid verworven als tv-presentatrice, maar de eerste stappen in haar professionele leven zette ze op het theaterpodium. Later lag ze mee aan de basis van het succes van de jongerenzender Ketnet, want ze was er een van de eerste Ketnetwrappers. Jarenlang combineerde ze haar presenteerwerk voor VRT-zender één met radiowerk. Ilse Van Hoecke heeft 20 jaar ervaring in de media en bouwde in die jaren een grote expertise op in presentatie- en interviewtechniek. Ze voelt zich thuis in heel diverse onderwerpen en contexten.

Van theater naar televisie

“Voor de televisie werken was eigenlijk niet mijn grote droom. Maar het zat er wel al in van toen ik klein was. Ik verkleedde mij al heel vroeg. Ik speelde “toneeltje”. Mijn familie dacht altijd dat ik actrice zou worden. En ze moedigden me daarin aan. Ik kreeg het van thuis mee. Iedereen had daar veel fantasie. Mijn vader was architect. Die zat altijd te tekenen. Ik mocht piano leren spelen. Ik ging naar de toneelles. Ik leerde mooi spreken. Op een dag mocht ik meedoen in het toneelstuk Junglebook. Ik speelde een aap en een wolf. En toen is het gebeurd, denk ik. Ik had de microbe te pakken. Ik wilde toneelschool gaan doen.” (In Wablieft)
In 1997 behaalde Ilse een master in de podiumkunsten in Gent en een jaar later studeerde ze af als docente woord en drama (lerarenopleiding). Ze ging meteen aan de slag en werkte meer dan tien jaar als docente toneel, dictie en dramatische expressie.

Van Ketnet tot de Madammen

In 1998 wordt Ilse, samen met Staf Coppens, een van de eerste Ketnetwrappers. Ze werkt dus mee aan de opstart van de populaire jongerenzender. Haar talent wordt opgemerkt door Bart Peeters en ze stapt over naar één (VRT). Er volgt een hele reeks grote en populaire liveshows zoals De Nationale Test, Doe de Stemtest, De Grote Geschiedenisshow, De Lage Landen, Eurosong for Kids…
In 2004 krijgt ze de kans om voor het eerst een human-interestprogramma te presenteren: Pluk de dag. Met dat erg gewaardeerde programma wint ze verschillende prijzen. En ze leert er de knepen van het authentiek interviewen. Ze ontdekt er ook een van haar grote talenten, namelijk mooie gesprekken voeren en het beste uit iemand halen. Die aandacht voor menselijke verhalen blijkt ook uit haar samenwerking aan de tv-show Kom op tegen Kanker.
In 2006 maakt ze de overstap van Radio 1 naar Radio 2. Daar staat ze mee aan de wieg van het immens populaire radioprogramma De Madammen, dat dagelijks 1 miljoen luisteraars weet te bekoren.

Een nieuw verhaal

In 2012 maakt ze even een uitstap naar Libelle TV en raakt er betrokken bij de creatie van een nieuw tv-concept. Na twee jaar pikt ze haar eerste liefde opnieuw op en ze gaat terug lesgeven, aan de Hogeschool Thomas More (taal en communicatie in de lerarenopleiding). Intussen heeft ze met Speak Up ook een eigen bedrijf opgestart, waarmee ze trainingen en advies geeft op het vlak van de verbale en non-verbale communicatie.
Ondanks die nieuwe professionele paden koestert ze nog steeds haar liefde voor het theater, voor de literatuur, voor lekker eten en reizen.

No testimonial yet. Be the first!
Schrijf een getuigenis
Voertalen
Engels, Frans, Nederlands
Reageren
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.