Getuigenis toevoegen

Anik Vandercruyssen

Moderator
een grote présence en dynamische uitstraling
absolute meerwaarde voor uw event of presentatie

Anik Vandercruyssen (1976) groeide op aan de kust, maar spreidde al snel haar vleugels uit en woont nu in Brussel. Na haar talenstudies belandde ze in de wereld van de muziek, het theater en de film. Haar talenkennis en haar ruime podiumervaring helpen haar nu in haar job als presentatrice van bedrijfsevents. Ze geniet ook bekendheid omdat ze het gezicht was van diverse sensibiliseringscampagnes, onder meer rond verkeersveiligheid en seksuele straatintimidatie.

Anik staat altijd garant voor een gedegen voorbereiding en ze paart een warme uitstraling aan een aanstekelijk enthousiasme, met veel plaats voor humor. Door haar charmante en warme persoonlijkheid geeft ze kleur en diepgang aan de bedrijfsevents die ze steeds weer in goede banen leidt.

Eerst muziek…

Anik Vandercruyssen is niet op een podium geboren maar het scheelt niet veel. Op jonge leeftijd stapte ze de wereld van de muziek in als leadzangeres van Anik Nak, een band die de grenzen van verschillende genres opzocht en pittige rock, pop en chanson samenbracht. Anik Nak genoot bij de inner crowd een stevige reputatie en stond zelfs op de podia van het festival van Dour en Marktrock.

…dan theater

Later volgde Anik een theateropleiding aan De Kleine Academie, een internationale toneelschool in Brussel. Op filmgebied maakte ze haar debuut in Hombres Complicados van Dominique Deruddere, aan de zijde van Josse De Pauw en Hilde Van Mieghem. Als gastactrice was ze later te zien in bekende televisiereeksen als Witse, Zone Stad, Flikken, Het Geslacht De Pauw, Familie, De Zonen van Van As en in de film Iedereen beroemd. Ze maakte ook twee jaar lang deel uit van de vaste cast van En toen kwam ons Ma binnen, een humoristisch sketchprogramma dat uitgezonden werd door 2BE en internationaal bekroond werd.

Naast haar acteerwerk in deze fictiereeksen werkte ze ook mee aan publiciteitsspots en bedrijfsfilms. Momenteel schrijft ze aan een comedy-reeks voor televisie, met twee vrouwen in de hoofdrol. Anik is een nieuwsgierige culinaire omnivoor, ze houdt van film, sport en reizen.

Podiumprésence

Aniks ruime podium- en acteerervaring, in zeer uiteenlopende genres en omgevingen, komt haar nu goed van pas bij haar presentatiewerk. Op de filmset heeft ze geleerd om flexibel te zijn en om snel in te spelen op onverwachte situaties.
Bent u op zoek naar een host voor een corporate event, een productlancering, een teambuildingactiviteit, een kickoff-meeting of een bedrijfspresentatie, dan kunt u terecht bij Anik. Haar drietaligheid (Nederlands, Frans, Engels) is daarbij een extra troef. De afgelopen jaren heeft ze een vertrouwensrelatie opgebouwd met grote bedrijven en organisaties en werkte ze onder meer voor Opel OnStar, DVV, Mars, Nestlé, Konica, Pfizer, Sanofi, Samsung, de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG) en ANPI (veiligheidspreventie).

De commentaren achteraf vermelden steeds weer haar professionalisme, haar zin voor humor als ijsbreker, haar innemende persoonlijkheid en podiumprésence.

"We hadden een heel fijne samenwerking! We hadden een radio-station opgezet bij een belangrijke klant en Anik was de hele dag de presentatrice, Frans en Nederlands. Haar gedrevenheid en enthousiasme werkte aanstekelijk, ook bij de geïnterviewden. We moesten dikwijls kort schakelen, dat heb je bij live radio, en dat was voor haar geen enkel probleem. De klant heeft de goede 'vibes' zeker opgepikt en dat resulteerde in een versterkt vertrouwen met ons event bureau. Bedankt Anik, we kijken uit naar een volgende samenwerking!"

Pat De Jonge - Owner Escape Events

"Rencontre au BVV congres suivie d'une parfaite collaboration lors de l'événement ANPI 'Bosec 25 years', d'autres collaborations à venir!

Delphine Rasseneur - Communication Manager ANPI

"We hebben heel fijn samengewerkt met Anik. Ze is zeer enthousiast, creatief, dynamisch en gemotiveerd. Vorig jaar hebben we haar in de video’s ingezet, dit jaar was ze onze host voor video’s en show. Dit heeft ze zeer goed aangepakt. Een goede briefing, voorbereiding, en de tweetalige (Frans Nederlands) show van een dik uur was top!

Caroline de Le HoyKristof Delhez - IT Event Comeos

"Cela fait déjà plusieurs années que je travaille avec Anik sur le tournage de films de e-learning pour les pharmaciens. Elle est très professionnelle et cette collaboration répond à chaque fois à nos attentes."

Caroline de Le Hoye - Pharmacy Channel Manager

"En ja, ze stond er weer! Voor de derde keer op rij verwelkomde Anik honderden brandweermensen op het jaarlijks brandweercongres. Enthousiast, warm, goed voorbereid en met een kwinkslag op het juiste moment leidde ze verschillende sprekers in. Als spreker een geruststelling dat je professioneel opgevangen wordt vanaf het eerste kritieke moment dat je op het podium stapt. Voor de organisatie een rots in de branding wanneer er last minute onverwachte zaken opkomen: Yes, she can!"

Cathy De Schryver - stafmedewerker Netwerk Brandweer (VVSG)

‘Anik did a great job MC’ing Taminco’s Award Show. In a short period of time she familiarized herself with our company, our products and our award nominees’ names (she even expressed herself in Chinese!). This resulted in a very natural way of presenting the show, as if she was part of our company. The entire audience was very enthousiastic about her performance. If the opportunity arises again, we will not hesitate to call on Anik’s presentation skills!’

Isabelle De Scheirder - Volvo Cars Gent

"Ik heb met Anik samengewerkt op het congres van de brandweer in 2017. Ik zat daar als lid van het panel en Anik was presentatrice. Ik heb Anik ervaren als een zeer goed voorbereide en gedreven professional. De manier waarop ze doorheen de dag verschillende presentaties heeft gedaan was een meerwaarde voor het congres."

Bert Brugghemans - commandant Antwerpse Brandweer
Schrijf een getuigenis
Voertalen
Engels, Frans, Nederlands
Reageren
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.