Getuigenis toevoegen

Cara Van der Auwera

Moderator
Thuis in vele werelden, grote artistieke bagage
Ruime en diverse ervaring in presentatiewerk

Cara Van Der Auwera (1981) meandert door het leven. Ze volgde een klassieke zangopleiding, maar stortte zich met evenveel vuur in het lichte entertainment. Met Spring, een rockband voor kinderen, veroverde ze duizenden Vlaamse harten. Ze werkte als actrice, zangeres, journaliste, tv-omroepster (VRT, VT4 ...) en deed heel divers radiowerk (Donna, Radio 1, Klara). Cara Van der Auwera – dat is: tonnen media-ervaring in de rugzak. De ideale gastvrouw om uw gespreksavond in boeiende banen te leiden.

Eerst opera

Een klassieke opleiding is een ervaring die je je hele leven meedraagt. Zo vertelde Cara ooit in Knack. ‘Als kind wilde ik maar één ding: operazangeres worden. Alles moest wijken voor de muziek: ik ben vanaf mijn zevende naar de muziekschool gegaan en was heel perfectionistisch in wat ik deed, omdat ik echt de top wilde halen. Muziek was ook echt mijn uitlaatklep: sommige kinderen moeten gaan sporten als ze van school komen, bij mij was dat een uur zingen. Omdat mijn klasgenoten in de eerste jaren van de middelbare school geen affiniteit met klassieke muziek hadden, was ik het buitenbeentje op school, en dat heeft me onbewust ook gestimuleerd.’ De combinatie van acteren en zingen leek haar op het lijf geschreven. Voor die droom wilde ze in haar jeugd alles opgeven.

Dan rock

Maar de onrust – de goesting om andere werelden te verkennen – sluimerde toen al in haar aders. Het stond in de sterren geschreven dat haar professionele leven langs grillige wegen zou kronkelen. ‘Ik ben altijd het slachtoffer geweest van mijn onrustigheid: ik heb altijd veel tegelijk gedaan.’ ‘Ik haal, denk ik, zelf af en toe alles overhoop om mezelf te dwingen na te denken over wat ik aan het doen ben. Als ik het gevoel heb dat ik vastgeroest raak of dat het leven met me aan de haal gaat, kan ik het roer opeens omgooien’, zo vertelde ze ooit in Humo.
En toen kwam ... Spring, een televisiesoap van Studio 100, te zien op Ketnet en een magistraal succes. De reeks draaide rond een groep jongeren die de wereld en zichzelf ontdekken in en rond de dansschool Spring. Uit de serie ontstond later een rockgroep die de Vlaamse podia en de hitlijsten veroverde. Cara speelde zowel in de serie als in de muziekband een hoofdrol.

Back to the roots

Reeds in haar Spring-jaren combineerde Cara een job als actrice en zangeres met presentatiewerk op tv. Ze werd een van de bekende gezichten van VT4, en werkte mee aan programma’s als Huizenjacht en Vlaanderen Vandaag. Later werkte ze achter de schermen mee aan Iedereen Beroemd (VRT). Op de radio was ze te horen op Radio Donna (nu MNM), Radio 1 en JOEfm.
In 2014 knoopte ze terug aan bij haar roots en ging ze voor de klassieke radiozender Klara werken. Ze verzorgt er nu het ochtendprogramma Espresso.
Op dit kronkelige pad heeft Cara – professioneel en privé – de nodige blutsen en builen opgelopen. Met beide voeten in het leven staan, heeft mooie kanten heeft ze ervaren. ‘Dat heeft me een enorme kracht gegeven. Ik ben gegroeid als persoonlijkheid. Ik ben uit mijn cocon gekropen, en ik geniet van alles wat op mij afkomt. (...) Door al die ervaringen ben ik dichter bij mezelf gekomen.’ (De Morgen)

Foto’s: Liesje Reyskens voor Sjiek magazine !

No testimonial yet. Be the first!
Schrijf een getuigenis
Voertalen
Engels, Nederlands
Reageren
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.