Getuigenis toevoegen

Indra Dewitte

Moderator
Open, nieuwsgierig en steeds ad rem
Warme uitstraling, een vleugje humor, en altijd beslagen op het ijs

Journaliste Indra Dewitte is een ervaren presentatrice en een bevlogen interviewster. Ze is vlot viertalig (Nl/Fr/Eng/Duits)en komt altijd pittig uit de hoek. Gepokt en gemazeld in de nieuwsmedia en een bekend gezicht als anker van diverse nieuwsprogramma’s zoals Terzake en De Zevende Dag. Nu is ze hoofdredacteur van Het Belang van Limburg. Door die expertise, haar grondige voorbereiding en gedegen achtergrondkennis slaagt ze er altijd perfect in om snedig in te pikken op haar gesprekspartners, zeker tijdens live-events. Bovendien geeft ze vanuit haar dubbele journalistieke ervaring regelmatig lezingen over de evolutie en toekomst van de media, en de regionale media in het bijzonder.

Met de paplepel

Indra Dewitte (1972) is journaliste van geboorte. Ze komt uit een sociaal bewogen gezin. Een kritische blik op de samenleving en een warm engagement zijn haar met de paplepel ingegeven. De morele verontwaardiging over wat er fout gaat in de wereld zette haar op weg naar de journalistiek.
Ze volgde een master taal- en letterkunde in Gent en in Münster (Duitsland). Haar eerste stappen in de media zette ze bij een klein Brussels tv-productiehuis, waarvoor ze vaak in Afrika verbleef.

Gastvrouw en anker

Eind jaren 1990 gaat haar mediacarrière echt van start. Ze belandt op de nieuwsdienst van VTM, maar Dirk Tieleman haalt haar in 2000 naar de VRT, om een gezicht te geven aan het duidingmagazine Koppen. Ze presenteert het programma en maakt er ook onderzoeksreportages. Na een korte tussenstop bij Panorama en enkele jaren Terzake wordt ze in 2007 gastvrouw en anker van het zondagse actuaprogramma De Zevende Dag, eerst met Alain Coninx, later twee jaar solo en ten slotte samen met wetstraatjournalist Ivan De Vadder.

Het Belang van Limburg

In het najaar 2013 verlaat ze de VRT en wordt adjunct-hoofdredacteur van Het Belang van Limburg. Vandaag is ze hoofdredacteur. Indra gelooft in een digitale toekomst, zonder de kracht van papier op te geven. “Toen televisie op de markt kwam, vertelden ze ook dat de radio dood was. En kijk: de radio heeft nog nooit zoveel mensen bereikt als vandaag. Dat geldt ook voor de krant. Je moet vooral uitgaan van een sterk en betrouwbaar nieuwsmerk. Op welke manier je dat nieuws dan naar je lezers brengt, hangt van de wens van de lezer af. Vandaag is dat op papier en digitaal.” Indra Dewitte heeft een uitgesproken mening over de toekomst van de media, en de regionale media in het bijzonder.

Human touch

Voor Indra Dewitte is elk gesprek, elke ontmoeting een zoektocht naar een goed verhaal en naar de mensen achter dat verhaal. Ze paart een oprechte interesse aan het metier om nieuwsgierig en onbevangen te luisteren naar haar gesprekspartners, altijd met een open blik én een human touch. Door haar professionele leven in de journalistiek heeft ze een grote achtergrondkennis opgebouwd in zeer diverse domeinen. Met veel zin voor ironie en een warme blik op de zaak weet ze ook rond de moeilijkste onderwerpen een heel toegankelijke en verfrissende discussie op te zetten.

Wat voor media volgen we morgen?

België, Communicatie, Public Relations, Media

Indra Dewitte heeft de media onder alle mogelijke aspecten leren kennen, van het werken in Afrika voor een klein productiehuis over een wekelijkse live uitzending van 2 uur op de VRT tot de leiding van een Vlaamse krant. Haar visie op de toekomst van de media is daarom niet eenzijdig. Het klopt dat de media in volle beweging zijn, maar de hoofdredacteur van het Belang van Limburg sluit zich niet aan bij doemdenkers. Media hebben volgens haar een grote toekomst en veel mogelijkheden.
Indra Dewitte gelooft in een digitale toekomst, zonder de kracht van papier op te geven: “Toen televisie op de markt kwam, vertelden ze ook dat de radio dood was. En kijk: de radio heeft nog nooit zoveel mensen bereikt. Dat geldt ook voor de krant. Je moet vooral uitgaan van een sterk en betrouwbaar nieuwsmerk. Op welke manier je dat nieuws dan naar je lezers brengt, hangt van de wens van de lezer af. Vandaag is dat op papier en digitaal.” Bovendien gelooft Indra Dewitte heel sterk in de voordelen van een regionale aanpak van het nieuws.

Wij zijn heel tevreden waren over de prestatie van Indra Dewitte. Zij heeft het debat op een heel professionele en boeiende manier geleid, en heeft met een adequate aanpak een onvoorziene reactie vanuit het publiek behandeld. Tevens had zij zich erg goed ingeleefd in het onderwerp en sprak met overtuiging over de diverse topics. Naar de panelleden en het publiek, dat bestond uit een 500-tal ondernemers, toe straalde zij een warm vertrouwen uit.

Wat betreft de samenwerking met uw bureau, Read my Lips zijn wij ook heel tevreden. Bij een volgend event, zouden wij zeker opnieuw bij jullie aankloppen.

Isabel De Preter - MP ING

“Indra Dewitte is een zeer professionele presentatrice en moderator. Zij was goed voorbereid en inhoudelijk helemaal mee met het onderwerp. Door de gedurfde vraagstelling gaf zij een echte dynamiek en toegevoegde waarde aan het panelgesprek.”

Leen Martens - t-groep

"Zo is Indra Dewitte niet alleen een mooie verschijning: ze presenteert met De Zevende Dag een programma met soms zeer moeilijke discussies. Maar toch slaagt ze er telkens in om zwaar geladen politieke debatten op een fijne manier af te ronden. En steeds met een glimlach"

Danny Vandersmissen - Nationale Orde van de Gulle Lach
Schrijf een getuigenis
Voertalen
Engels, Frans, Nederlands
Reageren
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.