Willemijn van Dommelen

Speaker
The translation in English is not available.

Willemijn van Dommelen, ex-pr-manager bij onder meer SBS Belgium (VT4 en Vijf TV), werkt vandaag als spreker voor Pink Rebel Company, haar eigen bedrijfje dat ze opstartte nadat ze zelf te kampen kreeg met burn-out en depressie. Haar wervelende, taboedoorbrekende lezingen – bekend als Burn Baby Burn! – over preventie, herstel en re-integratie van burn-out en depressie zorgen er nu mee voor dat de aandacht voor het probleem groeit. Ook ondersteunt ze bedrijven bij de preventie van burn-out: samen met hen werkt ze doeltreffende preventieplannen uit.

Duizendpoot

“Passie, een neus voor zaken, hopen ervaring, creativiteit, wilskracht en een beetje lekker gek”, zo wordt Willemijn van Dommelen in 2008 nog omschreven bij de opening van haar eigen kunstgalerie in Kalmthout. “Een duizendpoot met een duidelijke visie, ijzersterke focus en een heldere kijk op het leven.” Ze staat dan aan het hoofd van een pr-bureau, schrijft boeken en is overal tegelijk.

De in Nederland geboren Willemijn start in 1998 haar eigen wervings- en selectiebureau voor jonge academici. Ze heeft toen net haar diploma’s Bachelor of Business Administration en Bachelor of Arts op zak. Vijf drukke jaren later telt haar bedrijfje al acht personeelsleden. Maar Willemijn wil nieuwe uitdagingen en besluit haar bureau te verkopen.

Pr-manager

Bij SBS Belgium (VT4 en VijfTV) kan ze aan de slag als pr-manager. Al snel krijgt ze de volledige organisatie van Miss België toegewezen. Schitterend vindt ze dat, want ze mag zowat alles regelen, van productie over marketing en sponsoring. Na vier jaar bij mediagroep SBS kent Willemijn de kneepjes van het vak: de mediawereld heeft geen geheimen meer voor haar.

Maar Willemijn zou Willemijn niet zijn als ze – nog tijdens haar succesvolle jaren bij SBS – het opnieuw voelt kriebelen. Ze wil zelf graag een zaak opstarten. En zo worden begin 2008 een aantal projecten concreet: ze start de VIP Talent Factory, het ART Consultancy, de Gallery ARTRA, D-life Training & Consultancy en in wat haar rest aan vrije tijd, begint ze met het schrijven van boeken. Al deze projecten weet ze moeiteloos te combineren met haar job bij SBS. Een fraai staaltje van timemanagement. Of tenminste, zo lijkt het toch. Want niet veel later stort ze in.

Burn-out

“Stel, je gaat skiën en je breekt je been. Dan merkt iedereen meteen op dat je pijn hebt en dat er iets met je gezondheid aan de hand is. Maar wat als er een psychologische verwonding binnensluipt? Je voelt niet per direct de pijn zoals bij een gebroken been, maar je voelt je wel verlamd (vanbinnen). Je geest is verlamd en je lichaam voelt alsof je 40 graden koorts hebt. Je energieke karakter maakt plaats voor zwaarmoedigheid en als deze ziekte je echt goed in zijn greep heeft, komt er nog een schepje bovenop en beland je voor je het weet in een zware depressie”, zo schrijft Willemijn in haar online biografie. Vandaag kampt één op de tien werknemers met een burn-out. Eén op vier werknemers loop het risico op het krijgen van een burn-out. En feit is: we verliezen meer werknemers aan burn-out dan aan verhuizing naar het buitenland!

De eerste keer dat Willemijn een burn-out krijgt, neemt ze zichzelf niet serieus en blijft ze gewoon doorwerken. “Wat een onzin! Ik een burn-out? No way”, zo is haar overtuiging. Wel voelt ze haar krachten afnemen, tegelijk met haar geduld en verdraagzaamheid. Toch verwacht ze nog ergens dat ‘het’ vanzelf zal overgaan. Maar dat gebeurt niet. Op zekere dag wordt de stress té groot, en ze voelt zich verdrinken in haar overvolle agenda. Het managen van Bekende Vlamingen, het sluiten van de voor hen beste zakelijke deals, de combinatie van dit alles met haar eigen kunstgalerij en een handvol andere grote projecten wordt haar te zwaar om te dragen. De oersterke zakenvrouw klapt in elkaar.

Platte rust

Als zelfstandige kan ze niet terugvallen op een inkomen, dus ondanks haar burn-out blijft ze passief actief in de kunstsector. Maar de vermoeidheid wordt na verloop van tijd zo zwaar dat het haar letterlijk voor de ogen duizelt. Autorijden kan niet meer en de huisarts adviseert haar platte rust. Uiteindelijk besluit ze om zakelijk uit alle projecten en ondernemingen te stappen, zodat eindelijk haar gezondheid alle tijd en aandacht krijgt.

Tijdens het herstelproces leert ze haar grenzen te stellen. Langzaam, stap voor stap, want zoiets als ‘grenzen’ vindt ze een ontzettend moeilijk thema. In de mediawereld waarin ze werkt, zijn grenzen immers niet evident. Er zijn geen reguliere werkuren en alles moet liefst gisteren klaar. En toch, ze doet het: langzaam maar zeker maakt ze weer contact met haar persoonlijke levensritme, leert ze luisteren naar de signalen van haar lichamen, en samen met haar herstel groeit de behoefte om haar ervaring en kennis te delen met de wereld.

Burn Baby Burn

Met Pink Rebel Company geeft Willemijn actief ondersteuning aan bedrijven die vanuit de human resource afdeling de verplichte preventieplannen rond burn-out opstellen. Daarnaast werkt ze, uit eigen initiatief, aan een beleidsplan voor de overheid. “Want hét basis ingrediënt om burn-out te bestrijden”, zo zegt een vurige Willemijn, “is de steun en de erkenning van de overheid. Zeker als het om re-integratie van werknemers met burn-out of depressie gaat. Er is niet voldoende begeleiding of nazorg voor werknemers die uit depressie komen. Er zijn werkelijk gaten in het traject.” En ze houdt ook geen blad voor de mond als het over het gebruik (en misbruik) van medicijnen gaat. “Ik maak het thema bespreekbaar tijdens mijn lezingen”, zegt ze. “Als ik zou vragen wie er géén medicijnen neemt, zou bijna niemand de hand opsteken, toch?”

Burn-out en Depressie: Burn Baby Burn!

HR, Corporate Culture, Management, Socially responsible Entrepreneurship, Philosophy, Spirituality, Religion, Work Life Balance, Personal development, Healthy Life

“Rond burn-out en depressie zijn er nog zoveel taboes die doorbroken moeten worden. Ik transformeerde mijn monster tot mijn levensmissie. En dat was een bijzonder heftige ervaring.” Aan het woord is Willemijn van Dommelen. Via haar bedrijf Pink Rebel Company helpt ze ondernemingen burn-out bij werknemers te voorkomen. Ze put daarbij uit eigen ervaring, nadat ze tijdens haar drukke bestaan als pr-manager eerste zelf te kampen kreeg met een burn-out. “Ondanks de initiële leegte, de zwaarte en het verschrikkelijke diepe, zwarte gat, bracht het herstelproces me ook kracht en hoop. En die wil ik onder de mensen brengen. Er is een weg uit de depressie! Maar meer nog wil ik burn-out en depressie helpen voorkomen.”
De getuigenis van haar eigen verhaal maakt het kwetsbaar en herkenbaar voor de toeschouwers. Ze deelt haar eigen ervaringen, ze deelt haar uitgesproken mening. Ze rebelleert, analyseert en ventileert open en eerlijk. En ze eindigt steeds met een nadrukkelijke, positieve wens om samenwerking: “Werknemer en werkgever, we hebben elkaar nodig in de strijd tegen burn-out.”

No testimonial yet. Be the first!
Write a testimonial
Languages of the keynote
English, Dutch