Add testimonial

Ben Roelants

Moderator
The translation in English is not available.

Ben Roelants (1980) reist de wereld rond voor het VRT-programma Vlaanderen Vakantieland. Reisgek, voltijds levensgenieter en altijd op zoek naar inspirerende nieuwe ervaringen. Als presentator en moderator leidt hij uw gespreksavond of event in goede banen met veel metier en professionalisme. Ben Roelants is vlot in drie talen (Nederlands, Frans, Engels) en kan terugvallen op een brede achtergrondkennis. Hij staat open voor gesprekspartners met een diverse achtergrond en is dus de perfecte gastheer om van uw bedrijfsevent of evenement een gebeurtenis te maken die lang bijblijft.

Ruime werkervaring

Ben Roelants kijkt met een open en nieuwsgierige blik naar de wereld. Het is dus geen toeval dat hij journalist is geworden. Als kind wilde hij al voor de televisie gaan werken. Hij dacht er even aan om een opleiding als regisseur te volgen maar koos voor communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. Zijn eerste job in de media vond hij bij de regionale zender TV Brussel.

Sinds zijn eerste stappen in de journalistiek heeft hij veel media-watertjes doorzwommen. In de plaats van de extreme plankenkoorts van de eerste jaren is nu ervaring en métier gekomen. Hij werkte op de redactie van het VTM-programma Recht van Antwoord (met Goedele Liekens). Sinds 2007 doet hij ook radiowerk, eerst voor Donna, later voor MNM. Intussen presenteerde hij ook op jongerenzender JIM en op Ketnet (Junior Eurosong, Ketnetpop).

Reisjournalistiek

Vandaag is Ben Roelants een vaste waarde van Vlaanderen Vakantieland. Als journalist gaat hij liefst off the beaten track. Zijn reisreportages springen in het oog door gedegen research, een nieuwsgierige en open blik van de interviewer en de originaliteit waarmee zelfs oerklassieke bestemmingen een nieuwe en frisse toets krijgen. Zijn aanpak leverde al buitenlandse erkenning op via de Aad Struijs Persprijs voor Reisjournalistiek (2013). In de bekroonde reportage ging hij op verkenning in de hippe buurten van Londen, met veel aandacht voor street culture en jonge kunstenaars.

Televisiegeschiedenis

Met De Televisieroute dook hij in de geschiedenis van de Vlaamse televisie. In de oude amfibiewagen van Kapitein Zeppos doorkruiste hij 60 jaar televisiegeschiedenis. De Televisieroute werd een druk bekeken en erg gewaardeerd programma. Het werd niet alleen een terugblik op de Vlaamse cultuurgeschiedenis maar ook een reis door de herinneringen van miljoenen kijkers.

In 2014 ruilt hij de oude Amphicar van Kapitein Zeppos in voor een motor en schrijft hij in Vlaanderen Vakantieland zijn eigen road movie over de N4, oftewel de Route 66 van België, de oude steenweg van Brussel naar Luxemburg. Met het open vizier van een jonge motard vertelt hij de verhalen over deze legendarische frietkotsnelweg, beklijvende tranches de vie vanop de vluchtstrook van het leven.

En wat doet Ben Roelants als hij niet op reportage is? Ook de muziek van het nachtleven is een van zijn favoriete bestemmingen. Als dj draait hij op de Push It-avonden in het Antwerpse Café d’Anvers.

Beroepspresentator

Tussen zijn televisiewerk heeft Ben Roelants een ruime ervaring opgebouwd met presentatiewerk tijdens events en gespreksavonden. In 2013 en 2014 was hij het gezicht en de presentator van Lang Leve de TV, het evenement en de tentoonstelling (in de Gentse Sint-Pietersabdij) naar aanleiding van zestig jaar televisie.

In het verleden werkte hij voor zeer diverse klanten als Humo, Flair, Knack, Samsung, Telenet, NMBS, Opel Belgium, Honda Benelux, VUB ...
Ben Roelants is vlot in drie talen (Nederlands, Frans, Engels) en kan terugvallen op een heel brede achtergrondkennis. Hij staat open voor gesprekspartners met een diverse achtergrond en is dus de perfecte gastheer om van uw bedrijfsevent of evenement een gebeurtenis te maken die lang bijblijft.

No testimonial yet. Be the first!
Write a testimonial
Languages of the keynote
English, French, Dutch
Reply
The content of this field is kept private and will not be shown publicly.